GÜRSEL EROL,ELAZIĞ'IN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

Erkan BAY/CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Türkiye Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Elazığ'ın sorunları hakkında bir konuşma yaptı.

GÜRSEL EROL,ELAZIĞ'IN SORUNLARINI  MECLİSE TAŞIDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürsel Erol yaptığı açıklamada,’’Uzun süreden beridir Elazığ Milletvekilinin ilk defa  Elazığ’ın sorunlarını gündeme getirecek bir konuşma talebinde bulundum.Elazığ aslında Doğu Anadolu’da Kuzey ve Güneyi birbirine bağlayan bir geçiş noktasıdır.Kendine göre gelenekleri ve Milli duyguları olan bir şehirdir.’’dedi.

Erol,’’Bölge de geçmiş yıllarda Elazığ denildiği zaman ‘’Doğu’nun Parisi’’ olarak nitelendirilirdi.Elazığ Turizm potansiyeline sahip bir ildir.Harput ve Hazarbaba gibi yerleri olduğu halde bir turizm şehri değildir.Elazığ’da Organize Sanayi Bölgemiz var.Özellikle Elazığ’ın vişne mermeri Türkiye’nin en kıymetli mermeri olmasına rağmen Elazığ bir sanayi bölgesi değildir.Elazığ’ın ovaları var.3 bir tarafı sular ile çevrili.Ama su ile ovaları birleştiremediğimiz için Elazığ bir tarım  şehri değildir.Elazığ’da yaşanan bu sorunların çözümü ile ilgili tabiki ortak aklın geliştirilmesi ve çözüm noktasında gerekli girişimler bulunmak  ve Meclis kürsüsünde gündeme getirmek bizim asli görevlerimizden birisidir.’’dedi.

Gürsel Erol,’’Elazığ’da Şehir Hastanesi yapıldı,mevcut hastaneler kapatıldı.O bölgede yaşayan esnaflar zor durumda kaldı.’’dedi.

Elazığ'ın  her dönemde AK Partiye inanılmaz destek verdiğini vurgulayan Erol, “Bütün milletvekilleri AK Parti’den seçilmiştir.  Belediye başkanı AK Parti’den seçilmiştir ama çevre iller ile Elazığ'ı değerlendirdiğiniz zaman, Elazığ her zaman ikinci planda kalmıştır. Çevre illerden  Malatya, Bingöl ve Erzincan, Diyarbakır, Maraş ve  Antep'e bakanlıklar verilmiştir.  Ama Elazığ'a hiçbir dönem bakanlık verilmemiştir. Ama şimdi Elazığ'ın kırk bir yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisinden seçilen bir milletvekili olarak, siyasette farklı konularda ayrışmak yerine ortak değerlerde buluşarak kentin sorunlarına çözüm arayan bir anlayışla bu sorunların çözümüyle ilgili siyasi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. İlçelerimiz kendi kaderine terk edilmiş. Özellikle Elazığ'da 3 tane bakır maden işletmesi var. Daha doğrusu yer altı kaynağı zenginliği açısından 3 tane maden ocağımız var. Bunlar Ferrokrom, ETİ KROM ve Maden Bakır İşletmesidir. Bunlar özelleştirilmiş ve bunların bulunduğu ilçeler, beldeler tamamen terk edilmiş bir hale getirilmiş”  dedi.