Gürsel Erol'dan flaş stadyum açıklaması!

Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığspor'un mevcut durumu ve yapılması planlanan yeni stadyuma ilişkin olarak Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu

Gürsel Erol'dan flaş stadyum açıklaması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu (ÖZEL HABER)

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde oynanan Elazığ İl Özel İdare – Mersin Üniversitesi maçını protokol tribününden takip eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, devre arasında Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Hüseyin Kabukçu’ya özel açıklamalarda bulundu. Elazığspor’un mevcut durumu, kulüplerin elektik problemlerinin giderilmesi için yaptığı girişimler ve yapılması planlanan yeni stadyuma ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Erol, “Son ekonomik krizden sonra 2020 yılına kadar bütün kamu yatırımlarının ödenekleri durduruldu. Sanıyorum bu da o kapsamda” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞSPOR’LA İLGİLİ CİDDİ BİR ŞEY GÖREMİYORUM”

Seçim döneminde söylediği gibi Elazığspor’a destek verdiğini dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Sanıyorum geçen hafta ilimizin valisi, belediye başkanı ve milletvekilleri, spor kulübü başkanımız toplanmış. Ben o toplantıda yoktum. Haberim de bilgim de yoktu. Elazığspor’u masaya yatırmışlar ne yapabiliriz diye. Ama şu an gördüğüm kadarıyla çok ciddi bir şey de yok. Elazığspor’un içinde bulunduğu durumdan çıkışıyla ilgili çok ciddi bir şey görmüyorum. Ben en başından söylediğim gibi yapabileceğim şeyin sözünü veririm ve o sözü yerine getiririm. Sözlerimi de tutuyorum. Her anlamda destek veriyorum. Elazığ’ın bir çok sorunu var. Spor kulüplerinin sorunu var yanı sıra ilçe genelinde yaşanan sorunlar var, ilçelerin, ovaların sorunu var. Elimden geldiği kadar her yerde görünür olmaya çalışıyorum. Sorunları gündeme getirip çözüm yollarını bulmaya çalışıyorum” dedi.

“İL ÖZEL İDARE ELAZIĞSPOR KADAR ÖNEMLİ”

Elazığ İl Özel İdare basketbol takımının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Erol, “Bayan basketbol takımımızın bu başarısına herkesin ortak olması lazım. Müthiş bir hikaye bu. Eğer arkadaşlarımız burada şampiyonluk sağlayabilirlerse önemli bir iş yapmış olacaklar. Bu bölgeden bir takımın Süper Lig’de olmasını önemsiyorum. Elazığspor kadar önemli. Hem deplasmanda, hem de Elazığ’da uygun olduğum zaman maçlarına gidiyorum. Sporu desteklemek lazım” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞSPOR GİBİ BİR ÇOK KULÜBE DESTEK OLACAK”

Spor kulüplerinin kendi imkanlarıyla bu işin içinden çıkamadığını kaydeden Gürsel Erol, “Ben geçen hafta mecliste bir kanun teklifi verdim. Bu kanun teklifinde nasıl şehrin genel aydınlatmaları Belediyeler ve İl Özel İdare tarafından karşılanıyorsa şehir statlarının elektriklerinin de buradan karşılanmasıyla ilgili. Sanıyorum önümüzdeki haftadan sonra bütün partilerin siyasi grup başkanlarıyla konuşup 45 gün içinde meclis genel kuruluna gelecek inşallah. Elazığspor gibi bir çok kulübe en azından destek olacak. Kamu desteği olmadan bu kulüpleri ayakta tutmak çok zor” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ STADI YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞ”

Elazığ’a yapılması planlanan yeni stadyumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Son ekonomik krizden sonra 2020 yılına kadar bütün kamu yatırımlarının ödenekleri durduruldu. Sanıyorum bu da o kapsamda. Ben görüşme yapacağım, sayın bakanla da görüşeceğim. Elazığspor gibi Elazığ stadı da bir yılan hikayesine dönmüş. Yaklaşık 10 yıldır ha bugün yapılacak, ha yarın yapılacak. Bir tribün yıkıldı, o da öyle yıkıldığıyla kaldı. Bu sorunların mutlaka çözülmesi lazım. Ben bunu iktidar partisinin milletvekillerinden de bekliyorum. Biz bir şey gündeme getirdiğimiz zaman, bunları duymamaktan gelmek yerine böyle bir sorun varsa bunu el birliğiyle nasıl yapabilirizi düşünmek lazım ama arkadaşlarımızın öyle çok sorunları çözmeye yönelik bir davranışlarını görmedim. Ben bunları gündeme taşıyarak önce bir algı yaratacağım. Arkadaşlarımız bu işin çözümüyle ilgili katkı vermezlerse bundan sonra kendi emeğimizle, gücümüzle bunların çözümünü gündeme getirerek, bunu siyasi boyutta değerlendireceğiz” diye konuştu.