GÜRGÖZE İLE AK SÜREÇ

AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI RAMAZAN GÜRGÖZE,  7 EKİM TARİHİNDE BAŞLAYAN 7. OLAĞAN KONGRE SÜRECİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SIKLIKLA DİKKAT ÇEKTİĞİ ŞEKİLDE HASSAS VE İLKELİ YÜRÜTÜYOR

GÜRGÖZE İLE AK SÜREÇ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti 7. Olağan kongre sürecini 7 Ekim tarihinde başlattı. Bu tarihten sonra Elazığ’ın birçok beldesine başkan ataması yapıldı. Belde teşkilatlarından sonra sırasıyla ilçeler, ardından merkez ilçe ve sonunda 2020 yılının Eylül ayında da il kongresi yapılacak. Ak Parti’nin Genel Kongresinin ise 3 Kasım 2020 tarihinde yapılması planlanıyor.

 

YENİDEN YAPILANMA İÇİN İSTİFALAR İSTENDİ

Ak Parti, Elazığ’da kongre süreçleri öncesi ya da yerel seçim öncesi aday adaylıkları sebebiyle yeniden atayacağı ilçe başkanları için eskilerinin istifasını istemek gibi bir metodu uyguluyor. Genel merkez tarafından görevden alınmasının siyaseten şık ve doğru olmayacağı ilkesinden hareket eden Ak Parti,  bu süreci mevcut başkanların istifalarını vermelerini talep ediyor

 

İLK ETAPTA 4 İLÇE

Ak Parti İl Başkanlığı, ilçelerde yeniden yapılanma ve yeni yönetim oluşturma kapsamında Kovancılar, Karakoçan, Ağın ve Keban ilçe başkanları ile yönetim kurullarının istifası istedi.

Bu ilçelerde belirlenecek yeni ilçe başkanlığı için ise kılı kırk yaran bir titizlikle temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklaması da tek kriter değil. Parti teşkilat mensupları yanında ilçenin kanaat önderleri, esnafları ve geçmişte partide görev almış teşkilat mensuplarının da görüşü alınarak yapıldıktan sonra uygun bir isim bulunamazsa aday olmayan saygın isimlere de teklif götürülecek.

 

HER İLÇENİN ÖMER’İ ARANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni atanacak teşkilat başkanları için “Bana her il ve ilçenin Ömer’lerini bulun” ifadesinden ve geçmişte Kovancılar ilçe Başkanının görevden alınma sebeplerini de göz önünde bulunduran Ak Parti İl Başkanlığı, çok gözde olan, çok çalışır gibi gözüken ve makamını şahsi tanıtım ve gelecek planlamalarına alet eden ve parti misyonuna uymayan yaşantısı ile tartışma yaratan isimler yerine çok aktif ve atılgan gözükmese de  örnek bir yaşantı süren halk tarafından saygınlığı ile  bilinen isimlere de teklif götürülecek.

 

HİÇ KİMSE AK PARTİ MİSYONUNDAN ÖNEMLİ DEĞİL

Ak Parti Elazığ teşkilatının belde ve ilçe başkanlarının tespiti noktasındaki hassas süreci büyük bir sorumluluk ve parti misyonunun kendisine yüklediği vicdani mesuliyetle yürüten ve bu konuda en isabetli kararı vermek için titizlikle çalışan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin bu duyarlılığını takdir ettiklerini belirten parti tabanı, hiç kimsenin Ak Parti misyonu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya genelinde verdiği onur mücadelesinden daha önemli olamayacağını ifade ediyorlar.

İlçe ve belde başkanlıklarının bir hizmet ve davayı daha da ilerilere götürme sorumluğunu üzerinde barındıran kutsal bir görev olduğuna dikkat çeken partililer, “ben varsam Ak Parti var” mantığıyla hareket eden, kendisinin görevden alınmasının ardından parti aleyhinde konuşan isimlerden ne partiye ne de o ilçeye fayda gelmeyeceğini ifade ediyorlar.

 

BAŞKAN GÜRGÖZE BİZZAT YÜRÜTÜYOR

Belde kongrelerinden sonra ilçe kongre süreçlerini de bizzat takip eden, temayül yoklamaları ile ortak bir kanaat oluşması yönünde farklı kesimlerle de sürekli iletişim halinde olan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, en isabetli kararı vermek ve açıklandığında ilçe halkının takdirini kazanacak bir ismin belirlenmesi için süreci bizzat kendisi yönetiyor.

Parti organlarına değişik çevreler tarafından iletilen ve belirli isimlerin öne çıkarılmasını ve başkan olarak atanması telkinlerine karşı da dik bir duruş sergileyen, bu konuda seçilmişlerin ve özel hukuku kullanarak kendisine önerilen isimlere de tarafsız ve objektif bakan Gürgöze’nin bu duyarlı ve dava adamlığı yönündeki seçkinciliği önümüzdeki yıllarda Ak Parti’nin şehirdeki başarısını da önemli oranda etkileyecek.