Gürgöze:'Elazığ'da her eve bir yerel gazete girmeli'

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze,Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak deklarasyonu olan ''YEREL BASININA SAHİP ÇIK ELAZIĞ!' ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Gürgöze:'Elazığ'da her eve bir yerel gazete girmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürgöze yaptığı açıklamada,“Yerel basın, şehrin güzelliklerini yansıtan ruhudur; şehrin meselelerinin gündeme taşındığı kalbidir; şehrin geçmişiyle geleceğini birleştiren gücüdür. Yerel basın, kamuoyunu bilgilendirme, haberdar etme gibi önemli görevler üstlenmenin yanında yönetenler ile vatandaşlar arasında iletişim ağının oluşturan, köprü görevi gören önemli bir araçtır. Bu yönüyle yerel basın demokrasimizin gelişmesinde, demokratik yaşam standartlarının güçlenmesinde de önemli bir işleve sahip olmasının yanında şehirlerin gelişmesinde de önemli katkılar sağlamaktadır.

Yerel basın şehirler açısından bu kadar önemli görevlerini büyük bir özveri ve fedakârlık içerisinde yapmaktadır. Şehirde yaşayanların da yerel basına sahip çıkması, şehrine sahip çıkması ile eşdeğerdir. Yerel basın kuruluşlarımız tarafından başlatılan “Yerel Basına Sahip Çık Elazığ!” kampanyasını bizler de destekliyoruz. Bu anlamda, yerel basının yaşadığı sorunların gündeme getirilmesi, bu sorunlara çözümler üretilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizin bilinmesinde yarar görmekteyiz.

Yine kampanya çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarımızı, iş adamlarımızı ve tüm hemşehrilerimizi de yerel basına sahip çıkmaya ve destek olmaya davet ediyorum. “Elazığ’da her eve bir yerel gazete” girmesini bu yönde atılacak önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu çerçevede, tüm teşkilat mensuplarımıza da yerel basına abone olma hususunda tavsiyede bulunacağımızı da özellikle belirtmek istiyorum.

Elazığ’a hizmet etme, şehrin sorunlarını gündeme taşıma, şehrin güzelliklerini paylaşma noktasında çok değerli hizmetleri bulunan yerel basın kuruluşlarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyor, gelecek günlerin yerel basınımızı daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.”dedi.