Gür: 'Sporu bilmeden yorum yapan çok'

ASKF Başkanı Mustafa Gür, takım sayısı açısından Doğu'da zirve yapan iller arasında olduklarını belirterek, tesis anlamında fakir bir şehiriz diye konuştu

Gür: 'Sporu bilmeden yorum yapan çok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, “şehir olarak En büyük zafiyetimiz sporu bilmeyen kişilerin yorum yapması ve kendisini sporu biliyormuş gibi karşıdakine kabul ettirmeye çalışması. Art niyetli insanımız da çok. Kahve köşelerinde yorum üzerine yorum yapılarak kimisi kahraman kimisin düşman ilan ediliyor” dedi.

ASKF Başkanı Mustafa Gür, Saha sıkıntısının sadece Elazığspor la alakalı olmadığını belirterek, “Amatör de de sıkıntı yaşıyoruz. Takım sayısı her geçen gün artıyor ve saha ve tesis anlamında en sıkıntılı il Elazığ olarak görünüyor. Belediye spor amatör sahamızda maçlarını oynuyor. İşitme engelli takımımız var bizim sahamızda oynuyor bu bizi üzüyor” diye konuştu.

KAHVE KÖŞELERİNDE BİRİLERİ KAHRAMAN BİRİLERİ DÜŞMAN İLAN EDİLİYOR

Bir Milletvekilimizin girişimleriyle Doğu kent de çim saha yapımı için çalışmalar başlatıldığına dikkat çeken Gür,” Salon sporun da da sıkıntılar yaşıyoruz. Doğu Kent de çim saha yapılacak en azından stat yapılana kadar müsabakalar orada oynanacak. Tesis olmadığı için ilimize müsabaka alamıyoruz. Okullarımızda ki spor salonlarını takımlarımızın idmanlarına açacağız akşam saatlerinde.” Dedi.

Şehrin en önemli özelliklerinden biri oturulduğu yerde bilmeden yorum yapılması diyen Gür,” bazıları her şeyi biliyormuş gibi yorum yapıyor. Hatta maç izlerken bile Teknik direktörün yerine yorum yapılıyor. En büyük yanlışımız haksızca yapılan eleştiriler. İşi bilmeden yapılan haksız eleştiriler çok yanlış İşin mahiyetini bilmeden konuları farklı yerle çekmeleri çok yanlış. Art niyetli insanımız da çok. Kahve köşelerinde yorum üzerine yorum yapılarak kimisi kahraman kimisin düşman ilan ediliyor. En büyük zafiyetimiz sporu bilmeyen kişilerin yorum yapması ve kendisini sporu biliyormuş gibi karşıdakine kabul ettirmeye çalışması. Sporun içinden gelmeden çekirdekten yetişmeden kişi bu işin özünü bilemez, bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. İsteyen herkes takıldığı konuları bizden öğrenebilir. Ondan sonra yorum yapacaksa yapsın. Bilmeden yorum yapılması insanı farklı yerlere götürüyor. Gerçekler ortaya çıkınca da iftira atanların pişmanlık yaşıyor.” dedi.

 

SPOR ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ

Takım sayısı açısından Doğu da zirve de olduklarını söyleyen Gür,” biz göreve geldikten sonra ilk icraatımız ARGE ve İnovasyon bölümü kurduk.  proje ofisi açarak, hem AB projelerine hem SODES projeleri için ekibimiz hızla çalışıyor. Ciddi projeler üretmeye çalışıyoruz. Sayın valimiz bunu konuda ciddi destek veriyor. İlimizdeki sporu nasıl geliştiririz. Madde bağımlısı olanları nasıl azaltabiliriz bunla ilgili çalıştaylar düzenleyeceğiz Elazığ ‘da.” Dedi.

Geleneksel su sporları etkinliği yapılması için hazırlık yaptıklarını belirten Mustafa Gür, her yıl belirli tarihler arasında çok görkemli vatandaşların yoğun olduğu döneme getirip su sporları etkinliği başlatıyoruz dedi.

Gür,”Spor da kurum yöneticilerin bakış açısı bizde çok önemli. Kurumlarda spordan gelenlerde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Spor un içinden gelenler bizlere her konuda yardımcı oluyorlar.  Spor içinden gelmeyenlerin yönetici pozisyonunda olmasını biz gerçeklerle tanıştırarak, anlatmaya çalışıyoruz. Biz spora ibadet gibi bakıyoruz. Sıkıntılar içinden çocukları çekerek, spor la tanıştırıyoruz. Çünkü madde bağımlısı bir gencin devlete maliyete milyonları buluyor. Biz bunları cüzi imkânlarla sporun içine çekiyoruz. Bir iki ay içinde Elazığ da çok ciddi bir spor çalıştayı yapacağız.” diye konuştu.