Gür: 'Evde kal, sağlıklı kal'

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından, koronavirüse karşı önlem amacıyla herkese 'Evde kal' çağrısı yinelendi

Gür: 'Evde kal, sağlıklı kal'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başlattığı 'Evde kal Türkiye' çağrısına yenileri eklenmeye devam ediyor.

ASKF DE, 'EVDE KAL' DEDİ

İlimizdeki spor kulüplerinin yanı sıra Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, milletvekilleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve bazı sporcuların 'Evde kal' çağrılarına, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da destek vererek, 'Evde kal Elazığ' açıklaması yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapolu tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan liglerin erteleme kararının ardından spor kulüpleri sportif faaliyetlerini durdurmuş, bazı takımlar antrenmanlarına da ara vermişti. İlimiz 1. Amatör Lig'de de ertelenmiş ve liglerin ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmamıştı. 100'ün üzerinde spor kulübünü bünyesinde barındıran, binlerce sporcu ile ilimizin en büyük STK'sı olma özelliği taşıyan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Ocak ayında yaşanan deprem felaketinde sergilediği özveriyi ve çalışkanlığı şimdi de koronavirüs günlerinde gerçekleştiriyor.

“DEVLET KADEMELERİNİN HER KESİMİNDEN EVDE KALINMASI YÖNÜNDE ÇAĞRILAR YAPILIYOR”

Mustafa Gür başkanlığındaki Elazığ ASKF yönetimi, zaman zaman spor camiasını ve vatandaşı bilgilendirme amacıyla açıklamalarda bulunuyor. Farkındalık oluşturma adına Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, vatandaşlara “Evde kal” çağrısı yaparken; “Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgınına karşı devletimiz ilk günden itibaren gerekli önlemleri ivedilikle aldı. Ancak bütün dünyayı etkileyen bu tehdit karşısında vatandaşlar olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Devlet kademelerinin her kesiminden evde kalınması yönünde çağrılar yapılıyor. Bu salgından korunmanın en önemli etkeni budur. Bundan ötürü de spor camiamız başta olmak üzere bütün Elazığlılara bizler de, “Evde kal, sağlıklı kal” diyoruz.” dedi.

“BU GÜZEL VATANIN GÜZEL İNSANLARI İÇİN…”

Vatandaşların panik yapmadan soğukkanlılıkla üzerine düşen görevi yapacağına inandığını da dile getiren Başkan Gür; “Bu ülkenin birer ferdi olarak artık hepimizin bir görevi var. Toplumumuz için, ailemiz için, sevdiklerimiz için, bu güzel vatanın güzel insanları için lütfen, “Evde kal Türkiye, Evde kal Elazığ" şeklinde konuştu. (Spor Servisi)