Gür: 'En büyük sıkıntımız tesis'

Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, 2018-2019 Sezonu'nu değerlendirdi

Gür: 'En büyük sıkıntımız tesis'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, 2018-2019 Sezonu’ndaki faaliyetleri düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Geçtiğimiz haftalarda sona eren 1.Amatör Küme Futbol Ligi sonunda 2 takımın BAL Ligi’ne yükseldiğini, 2.Amatör Küme Futbol Ligi’nde de play-off haftasına girdiklerini belirten EASKF Başkanı Mustafa Gür yeni sezonda Süper Amatör Ligi hayata geçirmeyi düşündüklerini aktardı. Sezon başından beri yaşadıkları en büyük sorunun tesis eksikliğinin olduğunu ifade eden Gür, Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasıyla birlikte Elaziz Belediyespor’un maçının olduğu günlerde Gençlik Merkezi Sahası’na belli bir saat aralığına maç koyamadıklarından dert yandı. Başkan Gür’ün açıklamaları şöyle;

“TAKIM SAYIMIZ ARTINCA TESİSLERİMİZ EKSİK KALDI”

“1. Amatör Küme’yi bir hafta önce bitirdik. Bu yıl ilk defa uyguladığımız tek gruplu ligde 14 takım mücadele etti. Statü gereğince geçen yıldan takımlarımız BAL Ligi’ne katılmadığı için bu yıl sıralamaya göre birinci ve ikinci takımlarımız çıkacaktı. Bunlardan ilki Fırat Üniversitesi diğeri Sürsürüspor oldu. 1. Amatör’de Yeni Mahallespor ve Anadolu Harputspor kulübü küme düştü. En büyük sıkıntımız tesis eksikliğiydi. Takım ve müsabaka sayımız çoğalınca tesisler yetersiz kaldı. Atatürk Stadı yıkıldığından dolayı Belediyespor maçlarını Gençlik Merkezi sahamızda oynamak zorunda kaldı. Haliyle Belediyespor’un olduğu günler belli bir saat aralığına maç koyamıyoruz. Diğer tesislerimizde soyunma odası sıkıntıları var. Yolspor ve Özel İdare Spor Kulübü tesislerini bize açarak sıkıntılarımızı giderdiler. Ben buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Bu maçların yanı sıra Elazığspor’un akademik maçları da burada oynanıyor. Bu kadar yoğunluğa rağmen hem kızlar da hem de erkeklerde okullar arası müsabakaları Elazığ’da oynattık. Çok yoğun bir dönem geçirdik. İşitme Engelliler yarı finallerini burada oynattık. 1. Amatör’de 26 haftalık periyota yeni katılan takımlarımızın hepsini tebrik ediyorum. Bu ekonomik güce göğüs gerdiler. Kazasız belasız 1. Amatör’ü tamamladık. BAL Ligi’ne katılan takımlarımıza başarılar diliyorum.”

“AMATÖR ARTIK 3 KADEMELİ OYNANACAK”

“2. Amatör Küme’yi de geçen hafta bitirdik. 4 takım play-off oynayacak. 2 takım 1. Amatör’e çıkacak. Takım sayımız 50’yi buldu. Önümüzdeki sezon Süper Amatör’ü oluşturma adına bir girişimimiz var. Amatör artık 3 kademe şeklinde oynanacak. Federasyonda onay verirse Süper Amatör ilk kez uygulamaya geçecek. Amatör’de kalite bir derece daha yukarıya çıkacak. Bu yıl ilk kez 2. Amatör’e 20 takım katıldı. Spor Lisesi, Elazığspor ve Özel İdare’den oluşan sporcularla Türkiye Şampiyonu oldu. Yurt dışında ülkemizi temsil etmemiz bile bizim için gururdur. Alttan ciddi anlamda bir futbolcu ordusu geliyor. Birkaç yıl içerisinde çok iyi yerlere geleceğiz. Bunlar başarıya ulaşmak için oluşan tablo.”

“ŞEHRİMİZE İYİ SPORCULAR KAZANDIRACAĞIZ”

Şu anda U19 Ligi bitti, orada İl Özel İdare şampiyon oldu. İlimizi Kahramanmaraş’ta temsil edecekler, kendilerine başarılar diliyorum. Kovancılarspor kulübümüz ilçeden 13 takım çıkararak geliyor buraya. A grubunda da şuan lider pozisyondalar. İlçemizden 13 takımın gelip burada mücadele etmesi potansiyelin üst derecede olduğunu gösteriyor. Tüm yaş kategorilerine Kovancılarspor olarak katılmayı düşünüyorlar. İyi sporcuları inşallah şehrimize kazandıracağız. Özel sporcularımız geçen gün Antalya’da şampiyonaya gittiler ve 7 sporcumuz altın madalyayla döndü oradan. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Onların yanlarındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Bireysel sporlarda derecelerimiz var. Diyarbakır’da yapılan atletizm turnuvasında 2. olan sporcumuz Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Hentbolda Türkiye’de ilk 4 takım arasına kaldık. Karşıyaka İlköğretim okulu ilk 4’e kaldı. Onlar da bizim kulübümüz onları da tebrik ediyorum.”

“ÇOK BÜYÜK PROJELER YAPACAĞIZ”

“İl Özel İdare Basketbol takımımız var. Bayanlar Liginde Türkiye’de ses getiriyoruz. Çeyrek final müsabakalarında her 2 maçta da farklı galibiyet alarak galip geldik. Yarı finaldeki rakibine hazırlanıyorlar ve onları da eleyerek finale çıkacaklar. Adım adım şampiyonluğa gidiyorlar. Süper Lig’e çıktığımız zaman hem ilimizin tanıtımı hem de gençlerimizin gelişimi adına örnek teşkil edecek bir takım. Burada emeği geçen İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu’ya, yönetim kuruluna, teknik ekibe ve kızlarımıza tebriklerimi iletiyorum. Final yolunda ve şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Belediye Başkanımız Şahin bey sporu seven bir insan. Sporun içinden gelen bir insan spora destek verir diye düşünüyorum. Çok büyük projeler yapacağız ve ilimizi sporun başkenti haline getireceğiz.”