GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN BİSİKLETÇİLERİ ELAZIĞ'DA MÜCADELE ETTİ

Başak MERAL GÜNDÜZ/Türkiye Bisiklet Federasyonunun Dar Bölge Dağ Bisikleti Yarışları'nın Elazığ ayağı Fırat Üniversitesinde düzenlendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN BİSİKLETÇİLERİ ELAZIĞ'DA MÜCADELE ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, Malatya, Adıyaman, Erzurum ve Diyarbakır'dan 50 bisikletçinin 5 kategoride mücadele ettiği yarış, heyecanlı anlara sahne oldu. Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri tarafından 2 yıl önce hazırlanmaya başlanan dağ bisikleti parkurundaki teknik inişler ve zorlu tırmanışlar, sporcuları zorlarken, izleyicilerin yüreklerini ağızlara getirdi.

Yıldız B Erkek kategorisinde, Diyarbakır ilinin sporcularından Emirhan Sun, 47 dakika 16 saniyelik süreyle birinciliği göğüsledi. Sun'u, Muhammed Kızılbuğ ve Muhammed Buğra Özen izledi.

Yıldız A Erkek kategorisinde ise, altın madalyanın sahibi Diyarbakır'dan Serkan Özmal oldu. Malatya'dan Ali Oğuzhan Keskin ikinci olurken, Diyarbakır'dan Ercan Bıçak üçüncü oldu.

En heyecanlı kategorilerden biri olan Genç Erkek kategorisinde ise, zorlu mücadeleyi Erzurum'dan Önder Demir kazandı. Kürsünün ikinci basamağında ise Adıyaman'dan Muhammed Alperen Güler yer aldı. Aynı şehirden Kadir Kızıldil ise üçüncü oldu.

Büyük Erkek kategorisi ise büyük bir zaman farkıyla, Diyarbakır'dan Mehmet Veysel Uzak'ın birinciliğiyle sonuçlandı. İkinci sırayı aynı şehirden Renas Jiyan Kılıç, üçüncü sırayı ise Abdülhakim Arslan aldı. Bayan kategorisinde ise kürsüyü Fadime Özge Şahin, Ezgi Şahin ve Gamze Yıldız paylaştı.