Güner'den, Nutuk'un 90'ıncı Yıl Dönümü Hediyesi

Nisa Yılmaz/ Atatürk'ün Nutuk'u okumaya başlamasının 90'ıncı yıl dönümü anısına CHP Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Güner, gazetemize Nutuk hediye etti.

Güner'den, Nutuk'un 90'ıncı Yıl Dönümü Hediyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Güner, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u okumaya başlamasının 90’ıncı yıl dönümü anısına, gazetemize Nutuk hediye etti.

CHP Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Güner, yaptığı ziyarette şöyle konuştu: “Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşı süresince emperyalizme karşı büyük savaşlar vermiş ve bu savaşları kazanarak bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur. Türk milleti, bu süreçte Mustafa Kemal’e sonsuz güvenmiş, Mustafa Kemal’ de halkın bu güvenini boşa çıkarmamıştır. Mustafa Kemal gelecek nesillerin aynı hatalara düşmemesi ve bu günlerden ders alması için 1927 yılından Nutuk adlı eseri kaleme almıştır. Nutuk, aynı zamanda Atatürk’ün Türk gençliğine bıraktığı bir vasiyet niteliği de taşımaktadır. Bundan dolayı bu kitap Atatürk’ün gençliğe hitabesiyle biter. Bizde bu kitabı her Türk gencinin okuması ve okutturması gerektirdiğine inanıyoruz. O yüzden bu eserin okunmaya başlandığı günün 90. yıldönümünü fırsat bilerek özellikle genç arkadaşlarımıza Nutuk hediye ediyoruz. Size de bu kitaptan hediye etmek istedik. Bize gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ederim.”