Gülaç'tan, İrfan Yumakgil'e cevap!

Elazığspor Başkanı İrfan Yumakgil'in canlı yayın programında aleyhinde açıklamalarda bulunduğu Av. Cengiz Gülaç, yazılı bir basın açıklaması yayımladı

Gülaç'tan, İrfan Yumakgil'e cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Katıldığı canlı yayın programında Elazığspor eski Basın Sözcüsü ve Hukuk İşleri Sorumlusu Av. Cengiz Gülaç’ı hedef alan açıklamalarda bulunan İrfan Yumakgil’e, Av. Gülaç’tan cevap geldi. Yumakgil’in “Hiçbir dosyaya itiraz etmediği için boşu boşuna faiz ödendiği ve zarar olduğu” değerlendirmesine cevap veren Gülaç, kendisi haricinde Elazığspor’dan para almadan görev yapan hiçbir avukatın olmadığını dile getirdi.

Av. Cengiz Gülaç’ın yazılı basın açıklaması şöyle;

“ORTADA BİR YANLIŞLIK OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

“Pazartesi akşamı bir yerel kanalda konuk olan Elazığspor Başkanı Sayın İrfan Yumakgil’in şahsım hakkında bazı iddialarda bulunduğunu arayan kişiler vasıtasıyla öğrendim. Daha sonra içerik hakkında bilgi sahibi oldum. Program yapımcısı yayında ismi geçenlere cevap hakkını kullandırmasına rağmen benim cevap hakkımı kullandırılmadı. Bu sebeple iddialara cevap vermek zorunda kaldım.

2016 Yılı Mayıs ayından itibaren iki yıl boyunca Elazığspor’da basın sözcülüğü görevini yerine getirmeye çalıştım. Ayrıca bazı dosyalarda kulüp avukatlığını üstlendim. Bahsedilen programda özetle Sayın Başkan hiçbir dosyaya itiraz etmediğim için kulübün boşu boşuna faiz ödediğini, dolayısıyla zarar gördüğünü iddia etmiş. Bu iddiayı öğrenince şu an kulüpte yönetici olan ve bildiğim kadarıyla tek avukat olan sevgili meslektaşım Av. Nurullah Çelik’i aradım. Ortada bir yanlışlık olduğunu, Sayın Başkanın yanlış bilgilendirildiğini anladığım için meslektaşımdan durumu öğrenmek istedim. Nurullah Bey bir yanlış anlaşılma olabileceğini, kendisinin Başkana böyle bir bilgi vermediğini söyledi.”

“KARŞI İTİRAZ HAKKI SINIRLIDIR”

“Öncelikle kulüp aleyhine yapılan çek, senet ve ilama dayalı icra takiplerine karşı itiraz hakkı sınırlıdır. Haksız itiraz yapıldığı takdirde kulübün icra inkar tazminatıyla karşı karşıya kalması hukuken kaçınılmazdır. Çoğu biz yönetime gelmeden önce kesinleşen ve bizim dönemde gelen kambiyo senetlerine mahsus icra takiplerine itiraz zaten mümkün değildi.

Ayrıca FIFA dosyalarında yetkili avukat ben değildim. O dönem basın toplantılarında defalarca FIFA dosyalarına İstanbul’daki bir avukat arkadaşımızın baktığını söyledik. Kaldı ki, Sayın Sedat Karataş da bu durumu defalarca söyledi. Kamuoyu iyi hatırlayacaktır, o avukat arkadaşımız yerel kanallara telefonla bile bağlanmıştı. Borcun ana kaynağını oluşturan FIFA dosyalarıyla eski başkan olan Selçuk Öztürk’e olan borçlara da itiraz hakkı mevcut değildi.”

“ART NİYETLE YAPILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

“Bizim dönemde maaş alacağını alamayan kulüp çalışanları haklarını yasal yollarla alma yoluna gitmişlerdi. Adamların maaşları ödenmemiş, evlerine ekmek götürüyorlar. Bana itiraz etmem için gelen böyle bir dosya da yoktu. Bu arkadaşlar icra yoluyla maaşlarını aldılar. Hatta kanunen icrada birinci sıraya geçtikleri için Selçuk Öztürk’e icra kanalıyla giden paraların önüne geçilmiş olundu. Bir ara Selçuk Öztürk’ün sitem ettiğini, bana icradan para gelmesin diye kulüp çalışanlarını icrada birinci sıraya koyuyorlar dediğini bile duymuştuk.

Sayın Başkan İrfan Yumakgil’in şahsıma yönelik art niyet taşıyarak açıklama yaptığını düşünmüyorum. Muhakkak ki ortada bir yanlış bilgilendirme olmuş. Sayın Başkan Av. Nurullah Çelik ile görüştüğü zaman meseleyi anlayacaktır.

Ayrıca, kulüpte görev aldığım süre zarfında, her ne ad altında olursa olsun, ister resmi harç makbuzu adı altında olsun, ister gider makbuzu adı altında olsun, tarafıma Elazığspor Kulübü tarafından tek bir TL ödendiğine dair bir belge ibraz edilirse, avukatlığı bırakıp, tüm iddiaları kabul edeceğimi beyan ve taahhüt ederim. Harcadığım paralar da Elazığspor’a feda olsun.”

“ELEŞTİRSEM DE, SONUN KADAR DESTEK OLURUM”

“Ayrıca Sayın Başkandan rica ediyorum. Elazığspor Kulübü tarihinde benden başka tek bir TL Elazığspor’dan almadan görev yapan benden başka bir avukat var mı, onu da ortaya çıkarmasını rica ediyorum. Eminim Sayın Başkan sevgili meslektaşımla konuştuktan sonra kendisine yanlış bilgi verildiğini anlayacaktır ve de üzülecektir.

Kulübümüz maalesef zor bir dönemden geçiyor. Sayın Başkan zor bir göreve talip oldu. Hakimiyet Gazetesindeki köşemde her vesileyle, aramız iyi olmasa da kendisine başarılar diledim. Bu vesileyle de, başarılı olmasını canı gönülden dilediğimi belirtmek isterim. Ben kendisine Elazığspor sevdalısı süsü verip, takım batsın diye dua edenlerden değilim. O makama kim oturursa otursun, eleştirsem de, sonuna kadar destek olurum. İnşallah da yolun sonu iyi olur.”