GÜL:'SİYASİLER BURADA SİYASET YAPACAK, BİZ MUHTARLAR BURADA KAPI ÇALIP OY İSTEYECEĞİZ'

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, yaptığı açıklamada şehirdeki kerpiç evlerin yıkılarak yerinde kentsel dönüşüm uygulanmasının gerektiğini belirterek yetkililere seslendi.

GÜL:'SİYASİLER BURADA SİYASET YAPACAK, BİZ MUHTARLAR BURADA KAPI ÇALIP OY İSTEYECEĞİZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gül yaptığı açıklamada, “Elazığ da 24 Ocak günü meydana gelen deprem sonrası şehrin bir çok yerleşim yerinde dönüşüme ihtiyaç duyulduğu umduğumuzdan fazla sağlam olmayan yapının bulunduğu birçok mahallenin ise tamamının yıkılıp yeniden İmar edilmesi gerektiği görülmüştü. Biz hep bu depremi can kayıpları açısından ucuz atlattığımızı bunun bize ve yetkililere bir İlahi mesaj olduğunu bundan ders çıkarmamız gerektiğini dolayısıyla Elazığ merkez mahallelerinde kerpiç ev ve çürük yapı kalmayacak şekilde yeniden insanlarımızın sağlıklı ve sağlam evlere kavuşturulması için zaman kaybetmeden bir an önce çalışmalara başlanılmasını istemiş yetkililere talepte bulunmuştuk. Bu anlamda bazı bölgelerde eksikte olsa kentsel dönüşüm çalışması başlamış bazı mahallelerde kaderine terkedilmişti. Özellikle Aksaray Gümüşkavak ve Kızılay gibi mahalleler yoğun kerpiç evlerden oluştuğu ve buraların daha önceki yıllarda kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına rağmen buralarda yerinde dönüşüm yapılmaması aklın alacağı bir durum değildir.”dedi.

Ahmet Gül,“Olası depremlere karşı yeni Elazığ inşa ediyoruz söyleminin içini doldurmak için yukarıda belirttiğimiz ve benzer mahallelerin kentsel dönüşümle yeniden inşa edilmesi gerekmektedir. Yoksa Elazığ da yeni ve merkeze uzak mahalle inşa etmek Elazığ a fayda değil zarar verir, biz eski çürük yapıları dönüştürmeden boş bakir alanlarda konut yapmanın, bu şehrin mevcut mahallelerinin çoğunun varoş haline geleceğini daha önce ifade etmiştik, ifade etmeye devam edeceğiz. Bu şehir bizim, siyasiler burada siyaset yapacak, biz muhtarlar burada kapı çalıp oy isteyeceğiz. Yarın bu kapıların yüzümüze kapanmaması için şehir olarak tek yumruk tek ses olup bakanlarımıza, yetmedi Cumhurbaşkanımıza Elazığ insanının aslında ne istediğini, nasıl yapılar istediğini kararlı bir şekilde söylemeli ve bunda ısrarcı olmalıyız, henüz hiçbir şey için geç değil gelin bir olalım iri olalım diri olalım...”diye konuştu.