GÜÇLÜ HAKİMİYET, GÜÇLÜ ŞEHİR

ŞEHRE NEFES, SORUNLARA SES OLAN HAKİMİYET GAZETESİ 9. YILINI KUTLUYOR

GÜÇLÜ HAKİMİYET, GÜÇLÜ ŞEHİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dokuz yıl önce başlamıştık şehre nefes, halkımıza ses olmaya. Her zorluk, her darlık ve her yıldırma bize daha bir aşk verdi. Hani şair diyordu ya “her eylem yeniden dirildir beni” diye. Her bir sıkıntıyı doğrulardan yana oluşumuzdan kaynaklı üzerimize gelişler bizlerde yeni bir güç ve kararlılığa dönüştü.

 

“KİM VAR DENDİĞİNDE….”

Söz konusu şehrimiz ve hemşerilerimiz olduğunda ve mazlumların, mağdurların ve bir köşede “kim var sesimizi duyacak” dediğinde sağına ve soluna bakmadan “Hakimiyet var” diyecek kadar gözü kara bir gazetecilik yapmanın 9 yıldır onurunu yaşıyoruz.

Bizim gazetecilik anlayışımızın temelinde şehir var, şehrin menfaatleri var. Biz gazeteciliği ne bir dayatma ve sindirme aracı ne de bir imtiyaz aracı olarak değerlendirdik. Bizde “Hak” her zaman’’ Hak’’ oldu, yanlış her zaman yanlış.

 

15 TEMMUZ’DA DİK DURDUK

Hakimiyet, halkın iradesine ve demokratik tercilerine ket vurmaya çalışan Gezi çapulcularına olduğu gibi,15 Temmuz hainlerine karşı da dik durdu ve onların kirli emellerini her fırsatta manşetten haykırdı. Milli iradeye ve milletin adamlarına hep sahip çıktı ve onların yanında oldu.

 

İLK OKUNAN GAZETE

Hatır-gönül uğruna yanlışa yanlış deme, doğruyu çok hazzetmediğimiz birinden de gelse doğru doğrudur ilkemizle yol yürüdük ve bu ilkeli duruşumuz bizi Elazığ’da birinci gazete yaptı. Hep ilk okunan gazete biz olduk. Bizim yazdıklarımız ve gündeme getirdiklerimiz takip edildi.

Gazeteciliği şahsi hedeflerimizin aracı ve aleti yapmadık. Hele şantaj ve tehdit gibi bu mesleğin müptezelliğine ve acziyetine asla düşmedik. Herkesin bildiği ve her yerde konuştuğu mahrem bilgilere ve özel hayata değen hiçbir bilgiye tevessül etmediğimiz gibi bunu şantaj malzemesi yapanların karşısında olduk.

Hakimiyetin bu dik duruşu bizi siyasetin, bürokrasinin ve şehirle ilgili düşüncesi, fikri ve eylemi olanların önce dikkatini çekti sonra da takdirini kazandı. Yaptığımız her haber, attığımız her manşet ve yazarlarımızın köşelerinde ifade ettiği konular şehrin de gündemini belirledi.

YANLIŞ ŞEHRE YANSIRSA…

Kişisel yanlışların şehre olumsuz yansımaları konusunda ise hiç kimseye müsamaha etmedik. Şehrin çıkarlarını ve hemşerilerimizin menfaatlerini hep en önde tuttuk.

Zaman zaman siyasilerimizin ve bürokratlarımızın tepkisini çektik. Doğruların yanında oluşumuzdan aldığımız güçle halkımız bizi bağrına bastı, siyasilerimiz de art niyetli olmadığımızı görünce kendileri de yanlışların üzerine gittiler.

Hakimiyet bu şehrin ortak aklı, vicdanı ve entelektüel birikimi oldu. Siyasilerimize ve bürokratlarımıza ARGE hizmeti sundu. Eksiği dile getirmekle kalmadı alternatiflerini de sundu. Mesela boşaltılan eski devlet hastanelerinin hangi amaçlarla kullanılabileceğini yazdı ve bu hususlarda siyasetin duyarsızlığını dile getirdi.

Siyasi aktörlerin şehir ve sorunlarla çok da ilgilenmediğini dile getirdi. Bakanlıkların ilgisizliklerinden ve bu konuda lobi çalışmalarının eksikliğini sürekli dile getirdi.

9. YAŞIMIZDA DAHA GÜÇLÜYÜZ

Hakimiyet 9’uncu  yaşına daha güçlü ve daha kararlı giriyor. Birbirinden değerli köşe yazarlarımız, gündemi belirleyen manşetlerimiz ve ilgiyle takip edilen sözleri ve günlük haberlerimizle her gün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Okuru yormayan dizgimiz ve göze nefes aldıran sayfa tasarımlarımız ile de önde olan Hakimiyet gazetemizin tüm çalışanlarımıza ve yazarlarımıza bu aileye emek, gayret ve güç verdikleri için teşekkür ediyoruz.