GSB yetkilileri stadı inceledi

GSB yetkilileri stadı inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım, inşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’a gönderilen teknik ekip tarafından, yapımı devam eden ilimizin en büyük yatırımlarından olan Elazığ Stadı ve Spor Salonunda bir dizi incelemelerde bulunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım, İnşaat ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı uzman kontrol mühendisleri, Yüklenici firma, İl Müdürlüğü bünyesindeki uzman ekipler, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Şube Müdürleri Levent Aytar ve Alattin Özdemir Elazığ Stadyumu’nda ve Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.

“DEPREM VE PANDEMİYE RAĞMEN GİDİŞATTAN MUTLUYUZ”

İl Müdürü Abdulsamet Eren incelemelerin ardından yaptığı açıklamada;  “Özellikle Elazığ'ımızın yaşadığı Deprem ve Pandemi sürecine rağmen küresel olarak yaşanan sıkıntılar nedeniyle sekteye uğramasına rağmen Stad inşaatının, Betonarme işlerinin %95 seviyesinde tamamlandığını, Çelik işlerinin ise devam ettiğini görüyoruz. Tribün çatısı makaslarının da Kasım ayı içerisinde başlayacağını ön görmekteyiz. Tribün basamak prekastlarının montesi kuzey kale arkasında tamamlanmak üzere olduğu, yılsonu gibi tamamının bitirileceği planlanmakta.

Tribün temelinin 2019 ekim ayında atıldığını, bir yıllık süre zarfında kazı temel ve beton işlerinin tamamlanarak tribün işlerinin devam ettiğini, bu sebeple Yüklenici firmaya verilen 653 günlük süre içeresinde tamamlaya çalışılarak, Elazığ Sporuna kazandırılması hedeflenmektedir” dedi.