Gravürlerle Elazığ Resim Sergisi Açıldı

Tamer ÖREN - Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim baskı tekniği ile oluşturdukları 'Gravürlerle Elazığ' adlı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gravürlerle Elazığ Resim Sergisi Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Park 23 Alışveriş merkezinde açılan serginin  açılış törenine Elazığ Milli Eğitim Müdürü Fevzi GÜRTÜRK, Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ, bazı okul müdürleri, Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve  öğrenciler  katıldı.  Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezerek resimler hakkında bilgiler alan  İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi GÜRTÜRK sergi hakkında açıklamalarda bulundu. GÜRTÜRK “Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerimizin   gravür sergisini açtık. Gravür geçmişten günümüze gelen bir sanat. İlçelerimiz gezerek oradaki tarihi ve turistik yerler fotoğraflanmış daha sonra bu fotoğraflar baskı tekniğiyle gerçekten güzel tablolar ortaya çıkmış. Bu sanatımızın yaşaması için öğrencilerimiz ellerinden gelen tüm çabayı sarf etmişler Bu sanatın yaşaması için bizlerde çaba sarf etmeliyiz. Çünkü; geçmişin unutulmaması bunun gelecekle ilişki kurularak bu sanatların yenilenmesi gerekiyor. . Bu konuda okul idaremize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin çok güzel çalışmalar ortaya çıkardıklarını söyleyen  Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim BAHŞİ “El emeği göz nuru dediğimiz bir sanat çocuklarımız ortaya koymuş. Bu çalışmaların devamının olmasını diliyorum. Ben emeği geçen öğrencilerimize, öğrencilerimize bu tekniği öğreten öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Projeyi 45 öğrenci ile  4 aylık bir eğitimle gerçekleştirdiklerini ifade eden Grafik öğretmeni İnan DOĞAN ““Eğitimlerimizi hafta sonları okulumuz bünyesine kurmuş olduğumuz atölyede  gerçekleştirdik. Gravürlerle Elazığ projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendi. Projemizin amacı baskı resim sanatını tanıtmak bunun yanında  Elazığ ile ilgili 75  parçadan olan bir koleksiyon oluşturmak” diye kaydetti. 

Baskı resim sanatı hakkında bilgiler veren DOĞAN “15. Yüzyılda Avrupa’daki sanatçıların yapmış olduğu çalışmaları çoğaltmak amacıyla kullanılan bir teknik resim çoğaltma tekniği diyebiliriz. Matbaanın atası diyebiliriz. Biraz maliyetli bir uğraş olduğundan ülkemizde bu alanda pek fazla sanatçımız yok. Sadece üniversitelerin güzel sanatlar fakültesinde akademisyenler tarafından icra ediliyor” diye ifade etti.