GÖRÜNTÜ VAR SES YOK

Elazığ'da kurulan ve hiçbir projesi olmayan dernekler Elazığ'ın gelişmesine engel mi oluyor?

GÖRÜNTÜ VAR SES YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa YILMAZ/Elazığ’da 700’e yakın dernek var. Ama şu ana kadar tamamına yakını Elazığ adına kültür ve sosyal hayatın gelişmesi ve Ekonomi alanında hiçbir faaliyete imza atamadı.

 

TABELA DERNEKLERİ

Elazığ’da Dernekler Müdürlüğüne bağlı 700’ün  üzerinde dernek olduğu ve bunların büyük bir çoğunluğunun tabela derneği olmaktan öteye geçemediği biliniyor.

Durum böyle olunca Elazığ’ın gelişmesine katkı sağlayacak projeler yerine kağıt üzerinde derneklerin çokluğu gözlerden kaçmıyor.

 

SEÇİMLER BİTTİ SESSİZLİK ÇÖKTÜ

 

Her seçimde meydanlara ve ekranlara çıkarak projelerini anlatan STK’lar 24 Haziran seçimlerinin bitmesinin ardından tamamen sessizliğe büründü.

 

Cumhurbaşkanı,Başbakan ve Bakanların Elazığ ziyaretinde bol bol fotoğraf çektirerek proje sunduklarını ifade eden bazı STK Başkanları,şimdiler de ise sessizleri oynuyor.

 

YETERLİ BİLGİ AKIŞI SAĞLANAMIYOR

 

Elazığ’a  Sivil Toplum Kuruluşları`na kullanılabilir tüm AB kaynakları ve genel konular hakkında yeterli bilgi akışı sağlanamıyor.

 

AB fonlarından Doğu ve Güneydoğu Anadolu `ya yönelik yerel kalkınma projeleri için Milyonlarca  Euro tutarında fon ayrılmasına karşın, vatandaşların  bundan habersiz olması ve bilgilendirilmemesi eksiklik olarak görülüyor.

 

YETERLİ PROJE SUNULAMADI

Avrupa Birliği , başta eğitim, sağlık, teknoloji ve yerel kalkınmaya yönelik projeler olmak üzere milyarlarca Euro`luk fon ayırdı.

Ancak Elazığ, yardım fonlarının kullanılması için yeterli proje sunamadı, bu kaynağın sadece yüzde 10-15`lik bölümünü kullanabildi.

Elazığ bu projeler de yeterli sayıya ulaşamadığı için bir çok imkandan mahrum kaldı.

Elazığ’ın istihdamına yönelik projelerin yapılmaması,işsizlik başta olmak üzere bir çok sorunun çözülmemesine neden oldu.

 

STK’LAR KİŞİSEL KONULARDAN AYRILMALI

 

Elazığ’da bazı STK’ların çalıştığı,bazılarının ise proje üretmeyen,sadece tabela derneği olarak biliniyor.

 

Öyle ki bazı STK’lar Protokole girerek çevre edinen,koltuğun gücü ile kendi reklamını yapan,siyasi istikbal peşinde koşan,kişisel sorunlarını çözen bir görüntü çiziyor.

 

STK’LAR YETERİNCE ÇALIŞMIYOR

 

Basın bültenleri dışında hiçbir çalışma yapılmaması Elazığ’ın özellikle istihdam ve Ekonomi anlamında geride kalmasına neden oluyor.

 

Hükümetin önemli çalışmaları ve verdiği teşviklere rağmen Elazığ’ın yeteri kadar pastadan pay alamaması STK’ların yeterince çalışamadığını gösteriyor