GÖRÜCÜYE ÇIKTI  

Erkan BAY/Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın mega projeleri arasında yer alan Elektrikli Otobüs (ELBÜS) Projesinde bütün hazırlıklar tamamlandı.

GÖRÜCÜYE ÇIKTI  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın mega projeleri arasında yer alan ve 2018 yılında Elazığ’a teslim edilecek olan yeni nesil elektrikli otobüs Sileo,Türkiye’de gündeme oturdu.

 

15 ADET ELEKTRİKLİ OTOBÜS YOLLARDA OLACAK

Elazığ’da hızlı, konforlu ve güvenli bir taşımacılık sağlayacak olan proje kapsamında 15 adet elektrikli otobüs alınacak. Elektrikli Otobüsler 18 metre uzunluğunda ve 150 yolcu kapasiteli olacak. Otobüsler 3 ana güzergah üzerinde 10 dakikada bir ring seferi yapacak.

 

DOĞU VE  BATI’YA RAHAT ULAŞIM

Klimalı ve konforlu elektrikli otobüslerle vatandaşlar, şehrin doğusu ile batısı arasında istedikleri noktaya çok rahat ulaşabilecekler.

Enerji depolama kapasitesine sahip olan elektrik otobüsler, gündüz seferlerini düzenleyecekler, akşam da depolama alanlarına giderek şarj edilecekler.

Elektrikli Otobüs (ELBÜS), Enerji ihtiyacını yol boyunca asılı olan elektrik hattındaki iki kablodan alan elektrikli bir toplu taşıma sistemi olacak.

 

TÜRKİYE’DE İLK KULLANAN ŞEHİR ELAZIĞ

Yeni nesil Sileo S10 ve S25 araçlarının gösterimini Türkiye’de ilk kez Transist 2017 Fuarı’nda gerçekleştirdi. Fuarda yoğun ilgi gören yeni nesil elektrikli otobüs Sileo’yu, Türkiye’de ilk kullanan şehirlerden biri de Elazığ olacak.

 

ELAZIĞ’IN HİZMETİNDE OLACAK

Yeni Sileo hakkında bir konuşma yapan Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay; “Elektrikli otobüsümüz Sileo’nun ilk neslini 4 yıl önce ürettik. Bu araçlarımız Türkiye’de çeşitli illerde 2,5 yıldır sorunsuz şekilde yolcu taşıyor. Transist 2017 Fuarı’nda sergilediğimiz yeni nesil Sileo araçlarımızı ise 2018 yılında ilk olarak Elazığ halkının kullanımına sunacağız. Bu araçlar hem çok konforlu, hem çok sessiz. 4 saatlik şarjla kullanıma bağlı olarak 400 km’ye kadar mesafe kat edilebiliyor. Ayrıca rejeneratif enerji üretimiyle de aküleri yolda giderken doldurabilme imkanı bulunuyor.” dedi.

Ekim ayında Belçika’da düzenlenen Busworld 2017 fuarında dünya lansmanı yapılan Yeni Sileo’ya fuar ziyaretçilerinin ilgisi ise oldukça yoğundu.

 

2018 YILINDA ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE TESLİM EDECEĞİZ

 Türkiye’de bugüne kadar elektrikli otobüslerle ilgili yapılan 7 ihaleyi de kazandıklarını belirten Günay, “Elazığ Belediyesi iştiraki EBUAŞ’ın açtığı ihaleyi de Bozankaya olarak biz kazandık. 2018’de Türkiye’nin ilk 18 metre körüklü elektrikli otobüsünü Elazığ halkının kullanımına sunacağız. Eskiden belediyelerimiz sayı olarak az araç satın alırdı. Ancak bu araçların çevreci olması ve uzun vadedeki kazanımları belediyelerin de dikkatinden kaçmadı ve son zamanlarda daha fazla araç alımları gerçekleşmeye başladı. Elazığ’a da bu doğrultuda 18 m’lik toplam 15 adet yeni nesil Sileo’yu 2018 yılı içinde teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

YENİ NESİL SİLEO ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER

Bozankaya tarafından üretilen çevre dostu, sessiz, verimli ve sıfır emisyon özellikleriyle ön plana çıkan yeni nesil Sileo otobüsler, %100 elektrikli 10, 12, 18 ve 25 metre uzunluğunda modellere sahip. 4 saatlik bir şarjla 400 km mesafeyi kat edebilen Yeni Sileo, sahip olduğu rejeneratif enerji ile de fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüp aracın bataryasını dinamik olarak şarj edebiliyor. İçten yanmalı motor yerine aks üzeri elektrikli motor kullanılması geniş ve ferah bir iç hacim yaratırken aracın yolcu taşıma kapasitesi de farklı uzunluklara göre 75 kişiden 232 kişiye kadar artırılabiliyor.