GOLAN KAPLICALARI TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Erkan BAY/Özel Haber: Elazığ'ın Karakoçan ilçe merkezine 18 kilometre mesafede bulunan Golan Kaplıcaları, Elazığ ve Karakoçan turizmine büyük katkı sağlıyor.

GOLAN KAPLICALARI TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılın her ayında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan kaplıcalarda, zengin minerale sahip kaynak suyu romatizma, nevrit, poli, nevrit, kırık, çıkık,kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarının tedavisine iyi geldiği ifade ediliyor.

Peri Çayı kenarında, eşsiz doğal manzaraya sahip olan Golan Kaplıcaları Elazığ ve Karakoçan turizmine büyük katkı sağlarken, bölge insanının da en fazla ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor.

BÖLGE İNSANI YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Golan Kaplıcalarına genellikle sezonluk ziyaretçi geliyor. Geçmiş dönemlerde okullar kapandıktan sonra ziyaretçi sayısı artıyor. Müşteriler  özellikle Bingöl, Elazığ, Tunceli, Kığı, Yayladere ve Karakoçan bölgelerinden geliyor. Yılın 12 ayı hizmet veriyor. Ama en yoğun dönemleri yaz dönemi oluyor.

SUDA 8 ÇEŞİT MİNERAL VAR

Golan Kaplıcalarında  çıkan su minarellidir. Bu suda 8 çeşit mineral var. Özellikle kireç ve tuz oranı yüksek. Hiçbir katkı maddesi yok. Bu su, cilt hastalıklarına, romatizma, bel fıtığı, boyun fıtığı, hemoraid, kadın hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.