GİZLİ BELGE SIZMIŞ

GİZLİ BELGE SIZMIŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, birçok il müftülüğünün yayınlaması ve afiş halinde asmasına rağmen Elazığ Müftülüğünün Cuma namazı kılınacak yerleri açıklamakta geciktiğini yazmıştık.

Konunun aciliyeti gereği bu çalışmanın yapılması gerektiğine dikkat çekmiştik. Resmi hiçbir açıklama yapılmadığı gibi müftülük tarafından yapılan bir taslak çalışmanın basına ve sosyal medyaya nasıl sızdığına dair teknik çalışma ve hatta soruşturma yapılması düşünülmüş.

Neymiş efendim bizim taslak olarak hazırladığımız ve valilik makamına sunduğumuz bu çalışma nasıl sızarmış basına.

Sızan ne? Namaz kılınacak cami ve alanların listesi. Yani herkesin bildiği ve fiziki durumlarına göre üç aşağı beş yukarı tahmin ettiği camilerin ve meydanların listesi.

Sıradan insanın bile tahmin yürütüp ortaya çıkaracağı bu liste neden sır gibi saklanır ki. Sonuçta cami olduğu yerde duruyor, cemaat haber bekliyor. Yok, eğer güvenlikse problem zaten her türlü güvenliği her halükarda alacaksınız. Önlemse zaten almak zorundayız.

Sonuçta yapılan bir taslak çalışmadır ve son hali elbet kamuoyuyla paylaşılacaktır. Sanırsınız ki sızan çok önemli istihbarat ya da meşhur wikileaks belgeleri.

Vatandaşın derdine bak, müftülüğün uğraştığı meseleye bak. Yeni liste ile eski liste arasında nasıl bir değişiklik ve yenilik var bilmiyoruz ama müftülük bu konuda iyi bir sınav veremedi ve veremeyecek gibi.

Valilik, Belediye, Milli Eğitim, Emniyet, Gençlik ve Spor ile İl Müftülük personellerinden oluşan bir komisyon bu konuyu çok rahat çözebilir ve süreci, sorunsuz yürütebilirdi. Ancak, “biz yaptık ama niye sızdı bu bilgi” derseniz asıl amaçtan uzaklaşıp gereksiz meselelerle hem mesainizi hem de enerjinizi tüketirsiniz.