GİTME, GÖREV VERELİM!

YENİ KURULACAK PARTİLERE GEÇİŞLERİ DURDURMAK İÇİN AK PARTİ'DEN İLGİNÇ ÖNLEM

GİTME, GÖREV VERELİM!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’den istifa ederek eski Başbakan Davutoğlu ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan tarafından kurulacak partilere geçişleri önlemek amacıyla AK Parti yeni bir formül buldu.

Daha önce partideki çözülmeleri önlemek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan da bazı siyasileri Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelilerine atayarak önemli bir adım atmıştı.

Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile ANAP'lı eski Başbakan Yıldırım Akbulut’u Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğine atayan ve Beştepe'de birer oda ve emrine personel  tahsis eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı teklifi eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin’e de götürmüş ancak bu isimler kabul etmemişti.

 

AKSU’YA DA ÜST GÖREV VERİLMİŞTİ

Ak Partideki çözülmelerin önüne geçmek amacıyla eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya Vakıfbank'ta, eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a Halkbank'ta yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyelikleri görevlendirilmesi yapılırken eski bakanlardan Faruk Çelik’e de Ziraat Bankası'nın yönetiminde görev verilmişti.

 

İSTİFALAR ARTINCA TEKLİFLER ÇOĞALDI

 Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti kurmak konusunda yakın bir tarihi işaret etmelerinin ardından Ak Parti’de hemen her gün yaşanan eski milletvekili, eski il ve belediye başkanları ve üst düzey yönetici istifalarının önüne geçmek için ilginç bir formülün devreye konulduğu iddia ediliyor.

 

“SİZİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ YAPALIM!”

AK Parti'de, istifaları durdurmak için eski vekil ve teşkilat başkanlarına özellikle büyükşehir belediyelerinde üst düzey yöneticilik teklif edildiği iddia edildi.

Bu iddiaya göre, AK Parti'de eski vekiller ve teşkilat başkanlarının istifa haberi gelirken; AK Parti yönetimi geçişleri engellemek için yeni arayışlara girdi. Eski vekil ve teşkilat başkanlarına, özellikle büyükşehirlerde belediye şirketlerinde üst düzey yöneticilik vaadinde bulunulduğu, kırgın ve küskün eski yöneticiler ziyaret edilerek, Ekim ayında başlayacak kongrelerde yönetimde görev önerildiği belirtiliyor.

 

ÜYE SAYISINDA HIZLI DÜŞÜŞ

İhraç istemiyle disipline sevk edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha atak davranarak disiplinden çıkacak kararı beklemeden 3 eski milletvekili ve 2 eski il başkanı ile birlikte AK Parti'den istifa ettiklerini açıklamalarının ardından AK Parti'den ne kadar istifa olduğuna ilişkin henüz bir rakam ortaya çıkmazken, AK Parti yönetimi de üye sayısının düşmesini önlemek ve sayıyı artırmak için çalışma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son il başkanları toplantısında partinin üye sayısının 290 bine düştüğünü açıklamış, bu sayının da yüzde 95'inin ölümlerden kaynaklandığını söylemişti. Erdoğan, partinin üye sayısının 10 milyonun üstünde olduğunu açıklamasına karşın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın verilerine göre üye sayısının son 1 yılda 800 bin azalarak 9 milyon 874 bine düştüğü ortaya çıkmıştı.

 

CİDDİYE ALINMASA DA DURUMUN CİDDİYETİ FARK EDİLİYOR

Yeni parti oluşumlarını fazla ciddiye almıyor gibi görünse de aslında ciddi önlemler alınması gerektiğine inanan AK Parti yönetimi, her ne kadar yeni oluşumların partiye bir zarar vermeyeceği, geçişlerin sınırlı kalacağı, siyasette kalıcı olamayacakları, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı yüzde 50'nin altına düşürmeyi hedefledikleri, bunda da başarılı olamayacaklarını savunsa da üye kaybını önlemek ve yeni partilere geçişleri engellemek için bir dizi çalışma başlattı.

 

BELEDİYE TEKLİF EDİLİYOR

Davutoğlu'na yakın isimler, partide bir dönem etkin olan, ancak daha sonra dışlanan ağır topları Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, bakan yardımcılıkları, bankalar ve kamu şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerine atama yönteminin şimdi de özellikle büyükşehirler olmak üzere belediyelerin şirketlerinde uygulandığını belirtiyor.

 

ESKİ VEKİLLERE YENİ GÖREV

Partiden istifa etmemeleri için eski milletvekilleri ve teşkilat başkanlarının aranarak makam-mevki önerildiğini kaydeden aynı isimler, kırılmış ve küsmüş eski yöneticilerin ziyaret edilerek partiden kopmamaları istendiği, belde, ilçe ve il kongrelerinde yapılacak yönetim değişikliklerinde kendilerine de görev verilebileceğinin söylendiğini dile getiriyor.

 

İSTİFALAR BAŞKALDIRILARLA SÜRÜYOR

Ahmet Davutoğlu'nun istifası sonrasında Ak Parti'de istifalar da artarak devam ediyor. AK Parti kurucularından 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten zehir zemberek bir açıklamayla istifasını duyurdu. İçten açıklamasında, ''Başkaldırıyorum ve istifa ediyorum'' dedi.

2001-2007 yıllarında AK Parti İstanbul Eminönü/Fatih teşkilatlarının kurucu başkan yardımcılığı ve Fatih belediyesi meclis üyeliği bulunan 24. Dönem Milletvekili Cuma İçten, partisinden istifa ettiğini duyurdu. "Başkaldırı sürecine giriyoruz" diyerek açıklama yapan İçten, "AK Parti'den AK bir şekilde istifa ediyorum" dedi.

İçten, yazılı açıklamasında "Sizler ile birlikte yeni bir sürece adım atıyoruz. Başkaldırı sürecine giriyoruz. Bu süreç; başını kuma saklayanlardan, kapalı kapılarda gizli pazarlıklar yapanlardan, korkulardan, yasaklardan, baskılardan, gözü dönmüşlerden, adaletsizliklerden, yolsuzluklardan, yokluklardan, yetimleri ağlatanlardan, annelerin gözyaşlarından beslenerek ahkâm kesenlere karşı, halkımıza omuz vererek, adaleti üstün kılarak, güzelliklere kapı aralayacağımız bir süreç olacaktır" dedi.