GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİYLE ÇOCUK OYUN EVİ YAPTILAR

Ömer Enes Yılar/Elazığ merkeze bağlı Yalnız köyünde yaşayan Oktay Eran, çocuklarıyla birlikte 24 Ocak depreminde yıkılan evlerden topladıkları odun ve ahşap malzemelerle çocuk oyun evi yaptı.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİYLE ÇOCUK OYUN EVİ YAPTILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesinden esinlenen baba ve oğulları, ortaya çıkardıkları örnek çalışmayla büyük takdir topladı.

Atık malzemelerle çocuk oyun evi yapmanın çocuklarının fikri olduğunu belirten Baba Oktay Eran, "24 Ocak depreminden sonra burada yıkılan kerpiç evlerin geri dönüşüm malzemelerinden çocuk oyun evini yapıyoruz. Bu fikir oğullarımdan geldi. Burada bulduğumuz kerpiç evlerin malzemelerini israf etmeyelim dedik. Atıktan sanata dönüştürelim dedik. Oğullarım ve ben böyle bir şey yaptık. Önümüzdeki günlerde de atık malzemeler bularak bunu devam ettirip bitirmeyi düşünüyoruz." dedi.

"SIFIR ATIK PROJESİNDEN ESİNLENDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından yürütülen sıfır atık projesinden esinlererek bu çalışmayı hayata geçirdiklerini aktaran Oktay Eran, "Sıfır atık projesinde belirtilen atık türlerinden önemli kalem ahşap malzemeler. Biz burada doğal kaynakların israf edilmemesi ve atık malzemeyi geri dönüşüme kazandırmak için yola çıktık. Böyle bir yapı ortaya çıktı. Ahşap malzemeleri 24 Ocak depreminde köyümüzde yıkılan kerpiç evlerin yıkıntılarından çıkardık. Amacımız bu malzemelerin israf olmamasıydı. Burada kullandığımız ağaçlar fırında yada ocakta yanarak karbonmonoksit olacaktı. Biz bu şekilde değerlendirerek hem çocuklarımızın oyun ihtiyacını giderelim hem de çocuklarımıza doğal kaynakları nasıl daha iyi kullanabiliriz, geri dönüşüm yapabiliriz bunun farkındalığını oluşturalım dedik." diye konuştu.

"AHŞAP ÜRÜNLERİ KULLANDIK"

Çocuk oyun evinin yapım sürecini anlatan Eran, şöyle devam etti: "Depremde yıkılan evlerin harabelerinden babam ve oğullarımla işimize yarayacak ağaç malzemelerini çıkardık. Tasnifini yaptık. Buraya taşıdık. Kestik, biçtik. Kullanılabilir hale getirdik. Ayrıca bunlara ilaveten şehirde bulduğumuz ambalaj paletlerini de kullandık. Eski ağaç eşyaların, dolapların kullanabileceğimiz kapılarını, gövdelerini kullanarak etrafını çevireceğiz."dedi.

"OYUN OYNUYORUZ, DERS ÇALIŞIYORUZ"

Oktay Eran'ın küçük oğlu Abdulsamet, yaptıkları oyun evinde güzel zaman geçirdiklerini ifade ederek, "Tahtalardan ev yaptık. Burada oyun oynuyorum, derslerime çalışıyorum." dedi.

Eran'ın büyük oğlu Efe ise yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizin bize anlattığı gibi sıfır atık projesini uyguladık. Ağaç evde oyun oynuyorum, derslerime çalışıyorum. Herkese böyle bir şeyi tavsiye ederim." diye konuştu.