GERÇEK BİR BAŞARI..

GERÇEK BİR BAŞARI..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bazı çevreler tarafından uzunca bir süredir “işler yolunda gitmiyor” diye vaveyla üzerine vaveyla kopartıldığına sizler de şahitlik ediyorsunuz.

Belki çok zor zamanlar yaşadığımız doğrudur.  Hem maddi hem manevi hem psikolojik hem de sosyolojik olarak her birimizin hali bir hayli kaotik ve karışık. Ama bunca zorluğun arasında gerçek bir başarı öyküsü insanın muhtaç olduğu kudretin kendi canında, yüreğinde ve azminde olduğunu adeta ispatlamış oldu.

Üniversite mezunu bir çocuk annesi Ceyda Can, "Atanamadım diye hayatımı bitirmeme gerek yok" diyerek çalışma hayatına atılmış, kurduğu çiftlikte sadece geçtiğimiz yıl 200 bin adet tavuk ve hindi satışı gerçekleştirmiş.

Üniversite mezunu işsiz yığınların arasından sıyrılıp yeni bir yol bulup; o yolda yılmadan, azim ve kararlılıkla mücadele eden Ceyda Can, gerçek bir başarı öyküsünün öznesi ve kahramanı.

Bir çoklarımıza ışık tutacak önümüzü aydınlatacak gerçek bir nefer.. Bu kahramanın bir kadın olması da ayrıca takdire değer bir olay.

  Üniversite mezunu, yüksek lisansını tamamlamış bir çocuk annesi Ceyda Can, “atanamadım, devlet destek vermedi iş kurmadım” kaderine küsüp, devletine tepki göstermeden  kendi hayatına ışık yakmış. Karanlığa küfretmemiş ışığını bulmuş!.. “Aman benim ne işim olur tavukla civcivle” demeyip kolları sıvamış... Helal olsun sana Can kardeş. Yolun açık kazancın bol olsun güzel kardeşimiz.   

Türkiye’nin nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımız ne olursunuz böyle canları örnek alın. Erkekler gençler sizler de!..

 Emeksiz yemek, zahmetsiz rahmet olmadığı gibi peygamberimizin buyurduğu üzere kazancın dörtte üçü de ticarette. Herkes iyi para kazanacağı iş sahibi olmak istiyor.

 Eee buyrun o zaman.. Kentimiz tam bir tarım cenneti, her turlu hayvancılık sektörüne uygun. Sanayi yatırımlarına ve turizme uygun.

Kalkın ayağa silkeleyin ölmek üzere olan ruhunuzu...  Her zaman her zorluğun muhakkak ki bir yolu hatta iki yolu vardır. Kader vazgeçmemektir. Hayat mücadeleler toplamıdır. Önce kendinizden sonra da bu şehirden vazgeçmeyin!.. Tutun hayatı saçlarından ve kaldırın onunla birlikte kendinizi de ayağa. Ve görün nasıl en uzun yolculukların bile ilk adımla başladığını. Muhtaç olduğunuz kudret, kendinize inanmak ve güvenmektir. Ben yapabilirim demektir…