Genel Müdür Yardımcısı Türk, Elazığ'da!

Elazığ'a gelerek Atatürk Stadyumu'nu inceleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, yetkililerle bir toplantı gerçekleştirdi

Genel Müdür Yardımcısı Türk, Elazığ'da!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, bir takım incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Yeni yapılacak olan Elazığ Stadyumu ile ilgili, konunun muhataplarıyla bir toplantı ve fikir alışverişinde bulunan Türk, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

TÜRK: “TERCİHİMİZ BİR KEREDE YAPILMASI”

Stadyum projesinin tamamlandığını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “Teknik ekiplerin hepsi hazır. Türkiye’de şu an yürüttüğümüz 37 tane stadyum var. Bunların 18’ini tamamladık. Bulunduğu yere yapacağımız 2 stattan biri burası. Genelde statlarımızı şehir dışına taşıyoruz. Burada yerinde yapılması daha şık oldu. Yüklenicimize yer teslimi yaptık. Bugün teknik toplantının yanı sıra Elazığspor Kulüp Başkanımızla sportif açıdan kulüp nasıl etkilenir diye görüştük. Bizim mühendislik tercihimiz, buranın bize verilip bir kere de hızlı bir şekilde yapılması. Hiçbir problemi olmayan statları bile 400, 500, 700 günden önce bitiremiyoruz. Büyük yapılar bunlar. Titizlik gerektiren yapılar bunlar. Mevsimsel olarak çalışamayacağımız günler var önümüzde. Yerel yöneticilerimizle konuşacağız. Sayın valimizle fikir alışverişi yapacağız. Bu stat için yer tahsisi yaptığımız ve bütçesini ayırdığımız bir müteahhidimiz var. Bayağı verimli bir toplantı oldu. Kulübün başka bir yerde sportif faaliyetlerini devam ettirmesiyle ilgili görüşmelerimiz devam edecek. 7-8 ay gibi bir çalışma süremiz olacak. Bunların hepsini değerlendireceğiz ve ona göre başlayacağız. Yerinde parça parça da yapılabilir ama sportif açıdan bir eksen kayması olacak. Mevcut sahaya gireceğimiz alanlar bile olacak. Bunların hepsini detaylı konuştuk. Bizim hedefimiz sabırsızlıkla bekleyen taraftarları fazla bekletmeden bu işi sonlandırmak olacak” şeklinde konuştu.

 

KAPASİTE NE OLACAK?

Talep sahiplerinin, stadyum kapasiteleri konusunda eskisi kadar ısrarcı olmadığını gördüğünü dile getiren Türk, “Yeni yapılan stadyumların ikinci katlarının dolmadığını bir kenara bırakın, kapılarının dahi açılmadığını görüyoruz. Kapasite değişkenlik gösterebiliyor. 30 Bin dediğimiz Adana 35 bin kişilik aslında. Artık kulüpler, rakiplerine baskı hissettirebilecek statlar istiyor. Bu stat diğerlerine örnek olacak. Futbolun dışındaki alanların kullanılması önemli burada. Ben çok heyecanlıyım çünkü iyi bir proje olacak” dedi.

Elazığspor Başkanı İrfan Yumakgil, yeni bir stada kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Maddi ve sportif anlamda kötü durumdayız. Bu bizi üzüyor. Çevre illerdeki statlarda oynama bu şehre bir katkı sağlayabilir. Sayın belediye başkanımızla, sayın valimizle istişare edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yüklenici firma sorumlusu Yılmaz Tetik ise bir an önce başlayıp, en erken şekilde stadyumu teslim edeceklerini belirtti.