Gelsin BAK Spor, gitsin Bayburt İl Özel İdare!

Önümüzdeki sezon TFF 2. Lig'de iki ayrı grupta mücadele edecek olan 36 takım belli oldu

Gelsin BAK Spor, gitsin Bayburt İl Özel İdare!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’e yükselecek olan son takımın belirleneceği maçta Fatih Karagümrük’ün Sakaryaspor’u yenerek adını Spor Toto 1. Lig’e yazdırmasıyla birlikte, TFF 2. Lig’de mücadele edecek 36 takım belli oldu. Spor Toto 1. Lig’den temsilcimiz Elazığspor’la birlikte 3 takımın düşmesi, TFF 3. Lig’den ise 6 takımın yükselmesiyle birlikte, TFF 2. Lig’de yeni sezon heyecanı 7 coğrafi bölgede yaşanacak.

STATÜ

(1) TFF 2. Lig, 18’er takımlı Beyaz Grup ve Kırmızı Grup olmak üzere 2 grupta, çift devreli lig usulüne göre oynanacak.

(2) TFF 2. Lig’de, çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 16, 17 ve 18. sıraları alan toplam 6 takım TFF 3. Lig’e düşecek.

(3) TFF 2. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 1. olan takımlar Spor Toto 1. Lig’e yükselecek.

(4) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, Spor Toto 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak ve Play Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşacak Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşacak.

İŞTE TAKIMLAR

Önümüzdeki günlerde Kırmızı ve Beyaz olmak üzere iki ayrı gruba ayrılacak olan TFF 2. Lig’de 2019-2020 Sezonu’nda mücadele edecek olan 36 takım şöyle;

Manisa BBSK, Tuzlaspor, Şanlıurfaspor, Etimesgut Belediyespor, Pendikspor, Kırklarelispor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu, Zonguldak Kömürspor, BAK Spor, Bandırmaspor Baltok, Kahramanmaraşspor, Konya Anadolu Selçukspor, Kastamonuspor 1966, Samsunspor, Sakaryaspor, Sarıyer, Sancaktepe Bld., Bodrumspor, Amed Sportif Faaliyetler, Eyüpspor, İnegölspor, Utaş Uşakspor, Gümüşhanespor, Niğde Anadolu FK, Ankara Demirspor, Hacettepe, Karabükspor, Elazığspor, Afjet Afyonspor, Hekimoğlu Trabzon, Ergene Velimeşespor, Kırşehir Belediyespor, Van BBSK, Yeni Çorumspor ve Bayburt İl Özel idare Gençlik ve Spor.