GELİŞİM VE DEĞİŞİME TANIK OL

  2014 YILINDA  BAŞLAYAN DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR…

GELİŞİM VE DEĞİŞİME TANIK OL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Belediyesi 2014’ten 2018’e şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışma seferberliğiyle bulvarlardan, altyapıya, kent estetiğinden sosyal projelere, sportif faaliyetlerden kültürel çalışmalara, tarihi dokudan çevresel yatırımlara şehri her alanda geleceğe hazırlıyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın 2017 yılını şantiye belediyeciliği yılı ilan ederek başlattığı hamle ile şehrin gelecek on yıllarını  planlanarak hayata geçirilen üç katlı ve 6 ana bulvarı birbirine bağlayan Orduevi Katlı Kavşağı, İstasyon Altgeçidi, şehri kuzeyden kuşatan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı tamamlanarak hizmete sunuldu.

Şehrin doğusunu kuşatan ve çalışmalarda sona yaklaşılan Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatacak olan Doğu İmar Yolları, şehri güneyden kuşatan Güney İmar Yolu’na ek olarak Tofaş Kavşağı Altgeçidi, Çimento Kavşağı Altgeçidi ve Hazardağlı Kavşağı Üstgeçidi çalışmalarını da sürdürüyor.

ŞEHİR HASRET KALDIĞI PİKNİK VE DİNLENME ALANLARINA KAVUŞTU

Şehrin merkezinde 180 bin metrekarelik bir alana sahip, sosyal, kültürel, sportif etkinlik alanlarıyla hem dinlenme, hem de bir sosyal yaşam alanı olan Kültür Park’ın ardından, yine şehrin merkezinde adım mesafesinde 160.000 metrekare alana sahip Elazığ Belediyesi Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı da geçtiğimiz yıl hizmete sunuldu.

Elazığlılar şehrin merkezinde gürültüden ve stresten uzak aileleriyle birlikte, yeşille iç içe, rahat, güvenli, huzurlu bir dinlenme ve piknik alanı alanına kavuştu. Temiz havanın ve enfes doğanın kucağında, göl manzaralı dinlenme ve piknik yapma imkânı kazandı.

Merkeze10 kilometre  mesafede bulunan Elazığ Belediyesi tarafından 10 ayda gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar sonucunda göleti ve yeşil dokusuyla bütünleşen sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla Cip Mesire Alanı da bu yıl hizmete sunularak, vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

ŞEHİR İÇİ TOPLU ULAŞIMDA ‘BİZ EN İYİSİYİZ’

Şehir içi ulaşımda Türkiye’de ve hatta dünyada bir ilk olan 18 metre uzunluğundaki, elektrikli, bataryalı toplu taşıma araçları ELBÜS’ler, Elazığ yollarıyla buluştu. Toplu taşımada son teknolojiye sahip, 150 yolcu kapasiteli, asfaltta yol alabilen, saatte 75 kilometre  azami hıza sahip, tek seferlik sarj ile maksimum 400 kilometre  yol alabilen bataryalı otobüslerle şehir içi ulaşımda hız, kalite ve konforu yakalandı. Elazığ, yüzde yüz elektrikli, yüzde yüz milli olan ELBÜS’lerle dünyanın en iyi toplu taşıma araçlarına sahip olmanın gururunu yaşıyor.

ÇEVRESEL YATIRIMLARIYLA BÜYÜYEN ŞEHİR

Çevresel yatırımlarla şehri bir adım öteye taşıma noktasında kararlı çalışmalarını yürüten Elazığ Belediyesi, 2015 yılında şehrin katı atıklarını enerjiye dönüştürerek, 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayabilecek üretim gerçekleştiren Çöpten Enerji Üretim Tesisi  merkezinin  ardından köyler, ilçeler ve beldelerin yanı sıra komşu illere bağlı ilçelerin katı atıklarını enerjiye dönüştürüyor.

SEVGİYLE, MERHAMETLE YAŞAYAN MERKEZ

Türkiye’de örnek projeler arasında yer alan dünya standartlarındaki 30 dönüm arazi üzerine kurulu Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi, minik dostlarımıza yuva oldu.

Golden City Awards 2016’da En İyi Sağlık Projesi Kategorisinde birincilik ödülü alan tesiste, sahipsiz hayvanlar denetim altına alınarak, her türlü sağlık ihtiyaçları (aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve cerrahi müdahale gibi) uzmanlar denetiminde sağlanıyor.

VATANDAŞA DESTEK

Belediyecilik hizmetlerinin sosyal boyutuna özel bir özen gösteren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu alanda da şehre önemli kazanımlar sağladı.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU

En önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Hayır Çarşısı, şehirde kardeşlik köprüleri kuruyor. Hayırsever vatandaşların da bağışları ile güçlenen Hayır Çarşısı’nda, bay-bayan ve çocuk giyimi, beyaz eşya, mobilya ve gıda reyonları yer alıyor. Golden City Awards 2016’da ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ dalında birincilik kazanan Hayır Çarşısı, her ay ihtiyaç sahibi ailelere düzenli destek sağlıyor.

ZOR GÜNÜNDE VATANDAŞIN YANINDA

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ALO 188 Ücretsiz Cenaze hizmetiyle, vatandaşların tek telefonuyla harekete geçen uzman ekipler, cenaze yıkama, kefenleme ve defin işlemlerini ücretsiz olarak sunuyor. Elazığ Belediyesi 11 cenaze aracıyla sunduğu şehir içi-şehir dışı cenaze nakil hizmetine ek olarak Ocak 2016’dan bu yana havayoluyla da ücretsiz cenaze nakil hizmeti sunuyor.

HER ALANDA TOPLUMA TAM DESTEK

Sportif ve eğitsel kurslarla çocukların gelişimine destek sağlanırken, Anne Üniversitesi, spor yaşam merkezleri, kadın yaşam merkezi başta olmak üzere bilgisayar, dil, Hüsn-ü Hat, Ebru, Ahşap Oymacılığı gibi kurslarla kadınların yaşamlarına yeni değerler kazandırılıyor. Şehrin sosyal üniversitesi kimliği kazanan Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde düzenlenen kurslarda sunulan eğitimlerle gençler, donanımlarını artırarak, istihdam edilebilirliklerine katkı sağlıyor.