GELİŞEN ARICAK

Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde yapılan çalışmaları okuyucuları için araştırdı.

GELİŞEN ARICAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ’ın önemli ilçelerinden biri olan Arıcak ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Özellikle Arıcak İlçesine bağlı köylerde yapılan çalışmalar ile birlikte vatandaşların önemli sorunları giderildi.

 

KİLİTLİ PARKE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Arıcak Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda  Bozçavuş köyü kilitli parke yol yapımı tamamlandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada,’’ Bozçavuş Üst Mahallede yapmış olduğumuz çalışma ile Bozçavuş köyü kilitli parke yol yapımı tamamlandı. Köylülerimize  hayırlı olsun.’’denildi.

 

KÜPLÜCE-ERBAĞI VE BOZÇAVUŞ KÖYLERİNDE PARKE ÇALIŞMASI

Arıcak Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Küplüce-Erbağı ve Bozçavuş köylerinde parke çalışmalarına başladı.Ekiplerin büyük bir gayret göstererek yaptığı çalışmalar neticesinde parke çalışmalarının kısa sürede bitirileceği ifade edildi.

ASFALT ÇALIŞMALARI

Parke çalışmaları yanında asfalt çalışmaları da ekipler tarafından sürdürülüyor.

2018 yatırım programında bulunan Yoğunbilek Köyü Göztepe Mezrası Yolu 1.Kat Asfalt ve Göründü Köyü Haydaran Mezrası Yolu 2.kat Asfalt yapımı işi son hızıyla devam ediyor.

 

ARICAK SOSYAL YAŞAM VE AİLE DESTEK MERKEZİ

Arıcak Kaymakamlığı tarafından  Projelendirilerek Sosyal Yardımlaşma Vakfı adına İçişleri Bakanlığına sunulan ve kabul edilen “Arıcak Sosyal Yaşam ve Aile Destek Merkezi” inşaatı da bitmek üzere. 1 kat ilave edilen binanın son katına da beton döküldü ve son aşamaya gelindi.

TARİHİ SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

Arıcak İlçesinin arazilerinin büyük bir kısmı Vakıf arazisi olması nedeniyle sorunları oluşuyordu. Sorunun giderilmesi için İlçe Kaymakamlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü çözümü konusun da anlaştı.

 

VAKIFTAN SATIN ALINDI

Vatandaşların yüz yıllardır kullandığı arazilerin, 1179 tarihinde kurulan Osman Bey Oğlu Seyit Ömer Bey Vakfına kayıtlı olması nedeniyle halkın yaşamış olduğu problem ve sıkıntıların giderilmesi için Arıcak Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz aylarda çalışma başlatılmıştı.

Bu nedenle Malatya Vakıflar Bölge Müdürüyle görüşmek üzere randevu talep edilerek , alınan randevu ile  İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Siyası Parti  Temsilcileri ile birlikte Vakıflar Bölge Müdürü ile görüşüldü.

Taraflarca belirlenen fiyat üzerinden arazilerin kullanıcılar tarafından vakıftan satın alınmasına karar verildi.

 

HALK PAZARLARI AÇILDI

Elazığ’ın Arıcak İlçesinde Arıcak Kaymakamlığının destekleriyle Halk Pazarları açıldı.Halk Pazarında bal,süt ürünleri ve tarım ürünleri başta olmak üzere tüketici ile buluşturuldu.

Yapılan bu çalışmada vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni kazandı.