Geleceğin Meslekleri Bilişim, Yönetim ve Sağlık

Nisa Yılmaz/ Teknoloji ve iletişim ağları geliştikçe mesleklere olan bakış açısı ve meslek grupları da değişiyor. Bilişim ve teknik alanındaki meslekler gelecekte ön plana çıkıyor. İşte geleceğin meslekleri…

Geleceğin Meslekleri Bilişim, Yönetim ve Sağlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kariyer.net gibi iş için danışmanlık ve imkânı sağlayan Glassdoor, gelecekte ve günümüzde hangi mesleklerin tercih edildiği ve mesleklerin ücretlerini açık bir şekilde paylaşan bir internet sitesi. 2017 yılında veri bilimcisi ve mühendisliği, vergi ve analiz yöneticiliği gibi mesleklerin ön planda olduğunu açıklarken geleceğin mesleklerinin neler olacağını ve hangi mesleğin ne kadar çok kazanacağını açıkladı. Geleceğin dudak uçuklatan maaşına sahip olan meslekleri arasında;

Sözleşme ve Birleşme Uzmanı

Kişi veya kurumlar için en iyi sözleşmeler hazırlarlar. Ayrıca yaşanılabilecek birleşmeler için en iyi sözleşme şartlarını belirleyip, hatasız bir birleşme sağlamaya çalışırlar.

Ortalama yıllık maaş: 125.000 dolar

Veri Analisti

İyi bir veri analisti olmak için büyük veri setlerine erişebilme, sorgulama ve seçim ile bilgi kaşifliği yapabilme özellikleri aranıyor. Bunların yanı sıra, kullanıcılarınız ile etkin bir iletişim, iyi ve güçlü sezgiler de veri analistçisinde aranan özellikler.

Ortalama yıllık maaş: 116.840 dolar

Vergi Uzmanı

Vergi ile ilgili tahakkuk ve tahsilata ait işlerle ilgili çalışırlar ve bu işlerde sorumlu olurlar. Ayrıca vergi dairesinde yapılacak her türlü işte de çalışabilirler.

Ortalama yıllık maaşı: 108.000 dolar 

Çözüm Analisti

Genellikle şirketlerin proje yönetimlerinde görev alırlar. Şirketlerin organizasyonlarında yaşanılabilecek aksilikleri ve sorunların çözümleriyle ilgilenirler.

Ortalama yıllık maaş: 119.500 dolar

Mobil Geliştiricisi

Mobil teknolojiler hayatımızın o kadar vazgeçilmezi oldu ki, artık her şeye mobil cihazımızdan bakıyoruz. Geliştiriciler, mobil uygulamalar geliştirilmesi konusunda görevli olarak çalışırlar.

Ortalama yıllık maaş: 90.000 dolar 

Doktor asistanı-Hemşire

Doktor asistanı genel olarak; hastaya tedavi için gerekli alet ve malzemeleri hazırlar. Teknisyen ve tedavi malzemesi satın şirketlerle doktor arasında bilgi akışını sağlar.

Ortalama yıllık maaş: 97.000 dolar

Yazılım Mühendisi

İhtiyaca uygun tasarım yapar, programı yazar ve programı test eder. Yazılımı sorunsuz çalışır hale getirdikten sonra, gerekli durumlarda kullanım yönergesini hazırlayarak, kullanıcının eğitilmesini sağlar.

Ortalama yıllık maaş: 95.000 dolar

 

Yönetim Danışmanı, Fizyoterapist, Sigorta Uzmanı, Yazılım Geliştirici ve Pazar Araştırma Analistliği gibi meslekler yer alıyor.