GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI  BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NDE YETİŞİYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Türkiye'de STEM+A Eğitiminin öncüsü Bahçeşehir Koleji STEM+A Eğitimine büyük önem veriyor. Elazığ Bahçeşehir Kolejinde 5 yaştan itibaren verilmeye başlanan STEM+A Eğitimi, lise kademesine kadar öğrencilerin aktif katılımları sağlanarak ve öğrencilere 21.yy becerileri kazandırma amaçlı devam ediyor. Tüketimden çok üretim odaklı yapılan çalışmalar ile öğrenciler geleceğe göz kırpıyor.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI  BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NDE YETİŞİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

STEM+A ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Okul öncesi ve İlköğretim öğrencilerinin katıldığı 8 haftalık süreçler halinde 2 tema olarak işlenilen derslerde STEM+A Eğitimi odaklı çalışmalar yapılıyor.

Öğrencileri büyük ilgi duyduğu derslerden sorumlu öğretmen M.Burak AYGEN konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Türkiye’de STEM+A eğitimi denilince akıllara Bahçeşehir Koleji geliyor. STEM+A, kısaca Sicence, Technology, Engineering, Mathematics ve Art birden fazla farklı disiplinin bir çatı altında toplanıp öğrenme ortamında temel bir disiplin etrafında diğer disiplinlerin birlikte kullanılarak öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamak ve öğrencileri üretim odaklı düşünmeye yönelterek çağın gerisinde kalmayan bireyler olarak yetiştirmek amaçlanıyor. Bahçeşehir Kolejinin Dünyada ve Türkiye’de bulunan kampüslerinin tamamında STEM+A eğitimi verilmekte. Elazığ Bahçeşehir Koleji olarak da ilimizde ve çevre illerde nadir bulunan donanıma sahip STEM+A laboratuvarında derslerimizi yapıyoruz. ‘’dedi.

''YEŞİL DÜNYAMIZ'' TEMALI ATIK MALZEMELERLE YAPILAN 2.FUARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

AYGEN ''Özellikle Elazığ Bahçeşehir Koleji olarak STEM+A eğitimine ayrı bir önem veriyoruz ve STEM gelecektir parolasıyla derslerimize devam ediyoruz. Okul öncesi ve ilköğretim seviyelerimizin ana başlık teması ‘Yeşil Dünyamız’ temasına dayalı atık malzemeleri kullanarak yapılan çalışmaların sergilendiği 2.Fuarımızı gerçekleştirdik. Özellikle üst düzey düşünme becerilerin kazandırılmaya çalışıldığı, işbirlikli bir öğrenmenin gerçekleştirildiği, öğrencilere 21.yy becerilerini kazandırmaya amaç edinen STEM+A eğitiminin uygulanıldığı derslerimizi öğrencilerimiz büyük ilgi ile takip ediyor. Üretilen ürünler bir süreç sonunda meydana geliyor ve tüm öğrencilerimiz bu süreç boyunca aktif olarak rol alıyor. Süreç sonunda ise öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar okulumuz STEM+A Laboratuvarında öğrencilerimizin, velilerimizin ve misafirlerimizin görüşüne sunuluyor. Yaptığımız çalışmalar sadece ders içerisindeki temalara dayalı çalışmalarla kalmıyor. Ayrıca ortaokul öğrencilerimiz ve lise kademesindeki öğrencilerimizle birlikte, projeler, CNC lazer makinasını kullanarak çeşitli ders materyalleri hazırlıyoruz. Hazırlanan bu çalışmaları TÜBİTAK’a, ulusal ve uluslararası yarışmalara gönderiyoruz''dedi.