ÜZÜLMEZ HAKLIMI HAKSIZMI

Elazığspor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, sürekli basın toplantılarında teknik analizden ziyade maddi acıdan açıklamalarda bulunup, futbolcuların alacaklarının &o

ÜZÜLMEZ HAKLIMI HAKSIZMI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığspor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, sürekli basın toplantılarında teknik analizden ziyade maddi acıdan açıklamalarda bulunup, futbolcuların alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek istifa ettiğini söyledi. İbrahim Hoca, eğer futbolculara verdiği sözden dolayı istifa etmiş ise ; bizlerde bunu kabullenip, İbrahim hocayı tebrik edip ileriki antrenörlük hayatında başarılar dilemekten başka bir şey söylemek kalmaz… Yok eğer transfer teklifi alıp, bunları bahane ederek gitmişse o zaman söylenecek çok söz var... Önümüzdeki günlerde bunları hep beraber göreceğiz tabi ki.

Elazığspor’umuz Adanaspor karşısında Mehmet Yiğit’in cezası nedeniyle yerine, Murat Kalkan; Ümit’in yerine Hakan’ı alıp ve Hakan’ı sol dışa çekip, santrafor bölgesine Serdar Özbayraktar çekilmişti. Genç çalıştırıcı, Segbefia’nın yerini koruyup, Çağrıyı da sağ beke çekerek kadroyu bu şekilde sahaya sürdü. 39.dkka ya kadar Adanaspor forvet oyuncularına pozisyon vermeyen, 1-2 pozisyondan da yararlanamayan Elazığspor’umuz, duran topta Tomun nefis ortasına alda at dercesine Segbefia kafa vuruşu ile güzel bir gole imza attı ve Bordo-Beyazlı temsilcimiz öne geçti.

Kanatlardan etkili gelmeye çalıştıksa da Serdar’ın sürekli kendini kanatlara atması neticesinde 3.Bölgede ceza sahası içinde kimsenin olmaması, santraforsuz bir Elazığspor’u izlememize neden oldu. Hakan Bilgiç’in de 11 de oynatmaktan ziyade sonradan oyuna girmesi daha mantıklı olacaktı. Nitekim Serdar’ın sırtı dönük oynamayacağını, santrafordan ziyade, yüzü kaleye dönük olup kanattan veya içten defansın arkasına koşular yapabilen, sonuçlandırmayı iyi yapan bir futbolcuyu santrafor oynatarak en kötü maçlardan birini oynamasına sebep yarattı İbrahim Hoca... Kontrollü oynayan Elazığspor, 39 dkka da Tom’un profesyonel bir futbolcuya yakışmayan, davranış sonucunda kırmız kart görmesi ise kırılma noktası olarak gösterilebilir. İkinci yarı Elazığspor’umuz, baskı altında iken gol yemeden önce savunma yönü güçlü olan bir oyuncu oyuna alınabilinirdi. Adanaspor ise geçen hafta güçlü rakip Karabükspor karşısında aldığı farklı sonuca rağmen Karabük maçında 11 başlayan Mahmut ve Ahmet Dereli’nin yerine Ergin Keleş ve Samican ile başladı. Tom’un atılmasından sonra, oyun üstünlüğünü ele alan ve ikinci yarıda  hücum hattında sağda Enduke, solda magaye ve forvette Ergin Keleş forvet arkası Samicanla etkili olmaya çalıştılar. Elazığspor’un geriye yaslanması sonucu bir çok pozisyona giren Adanaspor, defansın pozisyon hatası sonucu Samicanın şık vuruşuyla eşitliği sağladı. Oysaki golden sonra Engin hoca, eksik olan Elazığspor karşısında iki ön libero oynayan Tevfik veya Silva’yı oyundan çıkarıp Ahmet Dereliyi alıp, Ahmet’i sola çekip, M’Gaye ve Ergin Keleş’i forvete çekip Samicanı ön liberoya çekerek 4-4-2 sistemine dönebilirdi. 4-2-3-1 sisteminde devam eden Adanaspor ile Elazığspor maçı beraberlikle sonuçlandı.

Bu önemli maçta tribünleri doldurmayan Elazığspor taraftarları, inşdigerah ligin ikinci yarısında o çoşkuya ortak olup, tribünleri doldururlar. Maçtan sonra haklı olmalarına rağmen, futbolcuların formalarının yere bırakmalarının etik olmadığını , ulusal alanda Elazığspor’umuzun itibarının zedelendiğini söyleyebilirim. Esen kalın…