AKUSTİK SES DALGA SİLAHLARI

'Akustik ses dalga silahı da nedir?' dediğinizi duyuyor gibiyim

AKUSTİK SES DALGA SİLAHLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Akustik ses dalga silahı da nedir?’ dediğinizi duyuyor gibiyim. Manyetik alan ve ses dalgalarının neler yapabileceğini kavramamız açısından bu tekniği  bilmemiz gerekli sanırım. Keza önümüzdeki zamanlarda sık sık duyacağız bu ifadeleri.

 

ABD   polisi G20 zirvesi nedeni ile Chicago şehrinde  halk üzerinde  akustik ses silahını kullandı. Bu silah yüksek ve düşük frekanslı ses dalgalarını aynı zamanda yoğunlaştırarak bir yere ya da bölgeye gönderebiliyor. Bu silahın çıkardığı ses kulaklarımızla duyduğumuz  ses dışında  diğer organlarımız  tarafından da algılanıyor. Çok çeşitli ses dalgalarını içeren bu silah çok daha büyük  toplulukları imha etmek için kullanılabiliyor.

 

Bu tür bir silaha karşı koymak da pek mümkün görünmüyor,  ancak özel bir kask kullanılabilir bunun için. Bayıltıcı bir etkisi de var üstelik. Çünkü beyin fonksiyonlarımız  müthiş derecede etkileniyor bu sesten.

 

İnsani açıdan bakıldığında  problem büyük görünüyor açıkçası. Bunun bilincinde olarak, bu silaha  maruz kalmamak için dikkatli olunması gerekiyor. İnternette bu konu ile ilgili bir çok vidyo ve görsel mevcut. Şu an bize bir hayli yabancı görünen bu konu önümüzdeki zaman dilimlerinde pek sıklıkla karşımıza çıkacağından tanıdık bir mevzu olsun istedim. Sonuç olarak hazırlıklı olmak zarardan az pay almaya yardımcıdır her zaman diye düşünürüm. Aydınlanmak, önceden bilgi sahibi olmakla kolaylaşıyor ve bu konuda kelam edecek birkaç düşüncemiz cümlemiz oluyor.

 

Bu araç 2000 yılında icat edilmiş ve  aynı zamanda hava alanlarında  pistlere giren hayvanlar için de kullanılıyormuş;  özellikle kuşlar… Bazen de   gemiler korsanlara karşı koyuyormuş bu silahlarla. Bu silah topladığı sesi kat ve kat  artırarak dışarı veriyor, özelliği bu. Avrupa’nın birçok kentinde de polis birliklerinin vazgeçilmezi olmuş durumda. Cihaz megafon olarak kullanılabildiği gibi aynı zamanda İngilizce  söylenen bir cümleyi ya da sözcüğü istenen dile çevirebiliyor.

 

 

Yine bu silah Ortadoğu ülkelerinde fazlaca bulunmaktadır. Silahın özellikleri,  yaygınlığı yüksek seviyelere ulaştı.

Şimdi aklımdaki soru;  ülkeler,  özellikle komşu ülkeler arasında bu silahlar nasıl kullanılır ilerde? Yani sanki fayda  - zarar ilişkisi düşünüldüğünde biraz da ürkütücü yanları yok diyemiyoruz gibi. Biraz daha geliştirilse, coğrafi olarak çok uzak bir ülke bile bu tür bir silahla, sizi eliniz kolunuz bağlı hale getirebilir. Dahasını düşünmek, hayal etmek şimdilik korkutucu geliyor.

Umarım insanoğlu sonunu getiren silahları kendi yapmaz. Sevgiler!