Furkan Dilaver Genç İletişimcilerle Buluştu

Haber Müdürü ve Haber Spikeri Müdürü Furkan Dilaver Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'Yeni Medya ve Gazetecilik' konulu konferansa katıldı. Furkan Dilaver genç iletişimcilere her alanda bilgi sahibi olmalarını söyledi.

Furkan Dilaver Genç İletişimcilerle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen konferansa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik, Dekan Yardımcısı Dr. Tamer Kavuran, Öğretim Üyeleri, Fırat Üniversitesi Rektörlük Basın Danışmanı Mustafa Tanyıldızı ve İletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Furkan Dilaver, İnternetin yaygınlaşması ile birlikte yeni medyanın da hızla geliştiğini ve sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı. Dilaver; “Geleneksel medya ve yeni medyanın birlikte kullanıldığı zamanlardayız. Medyanın olumlu yönüne örnek verecek olursak 15 Temmuz Darbe Girişiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan geleneksel medyaya Skype üzerinden bağlantı yaparak halkın sokağa çıkmasını söylemiş ve halk bu çağrıya kulak vermişti. Bu da darbenin kader noktası olmuştu.’’ dedi

Furkan Dilaver; ‘’Genç İletişimciler, mutlaka kitap okuyun, yaşadığınız ülke ve şehirden haberdar olun. Şehir ve ülkenizdeki gelişmeleri yakından takip edin, yeni medya alanında da önemli çalışmalar yapın, kendinizi geliştirin’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konferansın sonunda Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar; “Yeni Medya, toplumları bir yerden alıp bir yere sürükleyebiliyor, başka bir boyuta da getirebiliyor. Doğru ve düzgün gazeteci olmak çok önemli. Bunu kötüye kullanan kişilerde yok değil tabi. Yani demek istediğimiz medya artık çok farklı’’ dedi. Prof. Dr. Halil Hasar Haber Müdürü Furkan Dilaver’e teşekkür belgesi verdi. Konferans, öğrencilerin soru ve Furkan Dilaver’in cevaplamasıyla sona erdi.