FÜ Koşusu'nu PİRSUS kazandı

Koşu sonrası Elazığ Hipodrom Müdürü Özgür Kaya'nın katılımıyla Şeref Tribünü'nde gerçekleştirilen törende, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ kazanan atın sahibine vekâleten Mustafa Çeçen'e kupasını verdi ve bir de çiçek takdim etti.

FÜ Koşusu'nu PİRSUS kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

1975 yılında faaliyet göstermeye başlayan Fırat Üniversitesi adına 2007’den bu yana düzenlenen koşuların 13.’sü, 24 Eylül Salı günü Elazığ Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

Elazığ’da sezonun 33. yarış gününde 8 koşulu programın 5. mücadelesi olarak düzenlenen 4+ yaşlı Araplara mahsus Fırat Üniversitesi Koşusu saat 20.00’de koşuldu. 12 safkanın start aldığı koşuda Atalay Turan’ın sahibi, Halil Durmaz’ın yetiştiricisi, Abdulgafar Toprak’ın da antrenörü olduğu PİRSUS (Yalaz - Nalbantkızı / Sava) jokeyi Mehmet Doğan’la birinciliğe yerleşti. Startla birlikte liderliği alan 6 yaşındaki al erkek safkan, potoya kadar rakiplerinin önünde liderliği korudu ve beyaz bayrak ayna yaparak galibiyete ulaşmayı başardı.

Birincilik ikramiyesinin 58.000 TL olarak belirlendiği (KV-8/S/DHÖ) koşuda tabelanın diğer basamakları şöyle oluştu; AVAN (Kaizbert - Bambi / Birader) ikinci, CANGOBAK (Gobakbey - Candezi / Sağanak) üçüncü, İPEKÇİHAN (Gobakbey - Rüzgariye / Rüzgar.30) da dördüncü oldu. Sıralı 5’li Bahis oyununun da oynanabildiği bu koşuda beşinciliğe bir diğer Gobakbey temsilcisi ALTINSİMA (Gobakbey - Nursima / Gizbatur) yerleşti.

Kazanan PİRSUS için bitiriş derecesi 1.23.52 olurken, koşuda farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.,

Koşu sonrası Elazığ Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’nın katılımıyla Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ kazanan atın sahibine vekâleten Mustafa Çeçen’e kupasını verdi ve bir de çiçek takdim etti.

Prof. Dr. Demirdağ ayrıca safkanın jokeyi Mehmet Doğan’a da bir hediye takdim etti.