FÜ, gümbür gümbür geliyor!

BAL'da yeni sezon öncesi Hankendi'deki Fırat Üniversitesi Tesisleri'nde kampa giren Bordo-Beyazlı ekibimizde Futbol Şube Sorumlusu Ercan Sönmez, gazetemize takımın son durumunu değerlendirdi

FÜ, gümbür gümbür geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu (ÖZEL HABER)

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta yeni sezonda mücadele edecek olan Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, hazırlıklarına tam gaz devam ediyor.

15 Ağustos’ta Elazığ’da 1. Etap Kamp Çalışmaları’na başlayan Bordo-Beyazlı ekibimiz, 2. Etap çalışmaları için Hankendi’de bulunan Fırat Üniversitesi Tesisleri’nde 10 günlük kampa girdi. Teknik Sorumlu Burak Apaydın yönetiminde günde çift idman yapan Bordo-Beyazlılari kampta 3 tane de hazırlık maçı yapmayı planlıyor. Kampı 15 Eylül'de sona erdirmeyi planlayan Fırat Üniversitesi, daha sonra ligin ilk haftasında Elazığ derbisinde karşılaşacağı Sürsürüspor maçı hazırlıklarının startını verecek.

RAKİPLER NETLEŞTİ

Temsilcimizin hazırlık maçlarının tarihleri ve rakipleri şöyle; 8 Eylül - Malatya İdman Yurdu, 11 Eylül – Pütürge Belediyespor ve 15 Eylül Pazar - Erganispor.

SÖNMEZ: “REKTÖRÜMÜZÜN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”

Takımın son durumu, kamp ve Bölgesel Amatör Lig 2. Grup hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Ercan Sönmez, geçen sezondan Bölgesel Amatör Lig kadrosunu oluşturduklarını ve Türk Futbolu’na yeni yetenekler kazandırma gayretinde olacaklarını söyledi.

2. grubu değerlendirerek konuşmasına başlayan Sönmez, “Grup beklenildiği gibi 2. grup oldu. Adıyaman 1954 Spor ve Gaziantepspor’un küme düşürülmeleriyle takım sayısı arttı 2. grup için. Sezonbaşı planlamasına göre ya Dersimspor, ya da Kilis Belediyespor bu grupta yer alacaktı. Tercih Kilis’ten yana kullanıldı. Dersimspor 1. gruba kaydırıldı. Fikstürümüzü avantajlı kullanabilirsek gayet iyi olacak. Çünkü ligin ilk yarısında hedefe oynayan takımlarla dış sahada oynayacağız. Fikstür avantajlı da olabilir, dezavantajlı da. Bekleyip göreceğiz” dedi.

“2 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ”

Şu ana kadar iç transferde 19, dış transferde ise 5 isimle anlaştıklarını kaydeden Futbol Şube Sorumlusu Sönmez, “2 transfer daha yapıp kadromuzu 26 futbolcudan oluşturacağız ve sezona böyle giriş yapacağız. Genç ve yetenekli bir kadroya sahibiz. Bu ligin en genç kadrosuna sahibiz. Biz yarışmaktan ziyade, yetiştirmeye yönelik bir takım oluşturuyoruz. İlk hafta Elazığ derbisinde kardeş takımımız Sürsürüspor’la karşılaşacağız. İki kulübümüz de bu ligi rahatlıkla iyi noktada tamamlayacaktır ben buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ LİGİN SEYRİNE GÖRE ŞEKİLLENECEK”

Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak için yola koyulduklarını dile getiren Ercan Sönmez, “Ligin seyrine göre biz durumumuzu belirleyeceğiz. Takım ilk haftaların ardından şampiyonluk potasında yer alırsa durduracak halimiz yok. Devamını getiririz” şeklinde konuştu.