Fiyatlar Yüksek, Vatandaşın Alım Gücü Düşük

Nisa Yılmaz/ Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, altın piyasasının ülke ve dünya gündemine göre hareketlilik gösterdiğini söyleyerek 'Altın uzun vadede yükselişine devam edecek gibi bir tablo çiziyor. Fiyatlar yüksek, vatandaşın da alım gücü yok, piyasa oldukça durgun' dedi.

Fiyatlar Yüksek, Vatandaşın Alım Gücü Düşük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası Başkanının Görevden Alınması Döviz ve Altın Fiyatını Yükseltti

Çakmakçı, dünya gündeminin ülkedeki döviz piyasasına yansımalarını değerlendirerek; “G20 zirvesi sonrası Amerika Başkanı Donald Trump’ın S-400’lerle ilgili Türkiye’ye herhangi bir yaptırım olmayacağına dair açıklaması, döviz fiyatlarında bir düşüşe sebep oldu. Bu da dolayısı ile altın fiyatlarında bir düşüş meydana getirdi. Sonrasında ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınması ile döviz fiyatlarında tekrar bir yükseliş ve tabii paralel olarak altın fiyatlarında da bir yükseliş meydana getirdi.”

“Altın Yükselişe Devam Edecek”

Çakmakçı, vatandaşın alım gücünün düşük fakat altın fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek; “Her zaman söylediğimiz gibi uzun vadede altın yükselişine devam edecek gibi bir tablo çiziyor. Özellikle yaz sezonu olması ve düğün, sünnet gibi merasimlerin yoğun olduğu bir dönemde olduğumuzu ancak fiyatların yüksek oluşu ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı işlerimiz de bayağı bir durgunluk gözlemliyoruz” dedi.

“Vatandaş Faiz İle Gelir Elde Etmek İstiyor”

Paranın piyasaya sürülmesi ve faizlerin düşmesi gerektiği, ancak bu şekilde ülkenin ekonomik sıkıntılardan kurtulabileceğini ifade eden Çakmakçı şunları ekledi: “Ülke olarak ekonomik bir sıkıntıda olduğumuzu maalesef sık sık duyuyor ve yaşıyoruz bizzat. Ancak kesinlikle bir krizin olmadığını söylemek istiyorum. Krizi yaratan maalesef bizleriz. Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde vatandaş alışverişini bırakarak, parasını da faize yatırarak bir gelir peşinde. Helali ve haramı düşünmeden böyle bir gelir elde etme amacındayız. Para piyasaya sürülmeden, faizler düşmeden, maalesef bu sıkıntıyı bütün piyasalar çekiyor ve çekecek.

Özellikle kriz olsun dolar 10 bine çıksın savaş çıksın da fiyatlar yükselsin düşüncesinde olan vatan hainleri var. Kimse ülke batar, savaş çıkar, vatansız, bayraksız kalırız diye düşünmeden kriz çığırtkanlığı yapmakta. Ülkemiz içinde bulunduğu durumla uğraşırken bir yandan yurt dışı operasyonları, Avrupa ülkelerinin üzerimizde oynanan oyunlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ve bu kadar üzerine oynanan bir ülkede ayakta kalmamız bile, ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu göstermektedir. Her şeyi bir tarafa bırakıp, ‘kol kırılır yen içinde kalır’ misali bir olmamız, birlik olmamız gerekir. Yaşadığımız dönemi atlatabilmemiz açısından olaylara daha umutlu yaklaşmamız gerekir.”