FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE PATENT MÜHENDİSLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Türk Havacılık Uzay Sanayi Anonim Şirketi ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde patent Mühendisliği semineri düzenlendi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE PATENT MÜHENDİSLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite sanayi iş birlikleri anlamıyla hem işbirliği çalışma modelleri hem de patent mühendisliği için düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi Geomatik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Taşçı yaptı.

 

“BİZ ÜNİVERSİTELER İLE  NASIL ÇALIŞIYORUZ?”

Seminerle ilgili bilgi veren TUSAŞ Teknoloji Yönetimi Müdürü Ayşe Şolpan Temiz, “Biz üniversitelerle nasıl çalışıyoruz, akademisyenlerle neler yapabiliriz, insan kaynağı yetiştirme hakkında üniversite öğrencilere sağladığımız olanaklar nelerdir konulu sunumumuz olacak” dedi.

 

PATENT MÜHENDİSLİĞİNİ ANLATACAĞIZ”

TUSAŞ Patent Mühendisliği Şefi Kasım Peker, patent mühendisliğinin uluslararası ekonomik anlamda rekabet gücünün arttırılması adına önemine dikkat çekerek, “Patent Mühendisliği kavramı ülkemizde çok fazla bilinen bir kavram değil. Ama uluslararası, özellikle rekabet gücünüzü arttırmak adına gerek TUSAŞ içerisinde gerekte ülkemizde yaygınlaştırmaya çalıştığımız, bu kapsamda Fırat Üniversitemizde bugün uygulamalı bir şekilde patent mühendisliğini anlatacağız” diye kaydetti.

 

BÖYLE BİR ÇALIŞMAYI YÜRÜTMEKTEN MUTLUYUZ”

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, böylesi seminerlerin önemine değinerek, “Ülkemizin savunma ve uzay teknolojisi alanında önde gelen kuruluşlarından olan TUSAŞ’la birlikte böyle bir çalışmayı yürütmekten mutluyuz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, TUSAŞ Teknoloji Yönetimi Müdürü Ayşe Şolpan Temiz ve TUSAŞ Patent Mühendisliği Şefi Kasım Peker sunumlarını gerçekleştirdiler.