FIRAT ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR. KAZIM ŞAHİN'E ANLAMLI ÖDÜL

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülleri sahiplerine verildi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR. KAZIM ŞAHİN'E ANLAMLI ÖDÜL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Kazim ŞAHİN’e “Kronik hastalıklardan (kanser, metobolik sendrom, obezite vb.) korunma ve kronik hastalıkların tedavisinde hedef bazlı moleküler beslenme stratejilerinin belirlenmesi konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle TÜBİTAK Bilim Ödülü verildi.

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ve “2019 Yılı Fuat SEZGİN Bilim Tarihi Ödülü”ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları Ağustos ayında sonuçlandı. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında 4 Bilim Ödülü, 11 Teşvik Ödülü ile Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü verildi.

Prof. Dr. Şahin’e, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen TÜBA-TUBİTAK Bilim Ödülleri programına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kutbeddin DEMİRDAĞ katıldı.

Törende TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2019 yılında Bilim Ödülüne layık görülen Prof.Dr.Kazım ŞAHİN’e ödülünü Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.