Fırat Üniversitesi TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması Finallerine Ev Sahipliği Yapacak

2019 yılında 13.'sü düzenlenecek olan TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Finalleri, 29 Nisan - 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ'da yapılacak.

Fırat Üniversitesi TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması Finallerine Ev Sahipliği Yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Türkiye’nin her ilinde sunulan projelerin 12 bölgede değerlendirmeye tabi tutulacağını, bölge finalleri sonucunda başarılı bulunan 200 projenin TÜBİTAK Başkanının oluru ile Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Türkiye Finallerinde sergileneceğini söyledi.

Yakın ilgisinden dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Yarışmalar Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ile Teknoloji, Tasarım ve Mühendislik Uygulamaları altında; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım olmak üzere 10 alanda gerçekleştirilecek. 5 gün sürecek olan Türkiye finali yarışmalarına 500 öğrenci ve 200’ye yakın öğretmen ve veli katılacak. Bu yarışma sayesinde Elazığ’da 5 gün süre ile çok sayıda insanı ağırlayacağız. Fırat Üniversitesi olarak bundan sonra da şehrimize sosyal ve ekonomik katkılarımız devam edecektir” dedi.