Fırat Üniversitesi Sedimantoloji Çalışma Grubu 2019 Çalıştayı'na Ev Sahipliği Yaptı

Her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğini yaptığı Sedimantoloji Çalışma Grubu Çalıştayı, bu yıl 'Denizel Depolanma Sistemleri' konu başlığı altında Fırat Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün ev sahipliğinde, Elazığ'da yapıldı.

Fırat Üniversitesi Sedimantoloji Çalışma Grubu 2019 Çalıştayı'na Ev Sahipliği Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi Farabi Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sedimantoloji Çalışma Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Ömer Yılmaz, Sedimantoloji Çalışma Grubu Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Calibe Koç Taşgın, öğretim üyeleri ile yurt içi ve yurt dışından çeşitli üniversitelerden bilim insanları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Sedimantoloji Çalışma Grubu Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Calibe Koç Taşgın, SÇG 2019 Çalıştayında 28’i sözlü, 8’i de poster olmak üzere toplam 36 bildiri sunulacağını belirterek, 2 günlük sunum programının ardından konu ile ilgili Elazığ çevresindeki yerlerin görülebilmesi amacıyla 2 günlük arazi gezisi programının hazırlandığını söyledi.

Doç. Dr. Calibe Koç Taşgın son olarak, Üniversitede yapılan diğer bilimsel etkinliklerde olduğu gibi bu uluslararası katılımlı çalıştaya da her türlü desteği sağlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a teşekkür etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer ise, Jeoloji Mühendisliği alanında Sedimanter orjinli kayaçların oluşumu bunların minerojik ve morfolojik yapısı ile ilgili bir bilim alanında böyle bir uluslararası nitelikli bir çalışma gurubunun oluşturulmasının akademik camia açısından son derece önemli olduğunu belirterek, bu çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Sedimantoloji Çalışma Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Ömer Yılmaz da, Elazığ’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Sedimantoloji Çalışma Grubunun oluşumu hakkında çeşitli bilgiler verdi.

4 gün sürecek olan Sedimantoloji Çalışma Grubu Çalıştayında çeşitli bildirilerin sunumunun yanı sıra, Elazığ ve çevresindeki arazilerde çeşitli incelemeler yapılacak.