Fırat Üniversitesi sahaya indi!

Geçtiğimiz sezon final maçında Rüstempaşaspor'a yenilerek, Bölgesel Amatör Lig'e yükselme şansını kaçıran Fırat Üniversitesi'nde 2018-2019 Sezonu hazırlıkları başladı

Fırat Üniversitesi sahaya indi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Yeni sezon öncesi iddialı bir ekip oluşturan ve hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen Fırat Üniversitesi’nde yeni sezon hazırlıkları başladı. Geçtiğimiz sezon final maçında Rüstempaşaspor’a yenilerek, Bölgesel Amatör Lig’e yükselme şansını kaçıran Fırat Üniversitesi, yeni sezon için iç ve dış transferde önemli takviyeler yaptı.

Bordo-Beyazlı kulüp, 10 Eylül Pazartesi günü saat 16.30’da Fırat Üniversitesi Çim Saha’da yaptığı tek antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına start verdi.

APAYDIN’DAN TEK GRUBA DESTEK

2018 – 2019 Sezonu hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Fırat Üniversitesi Teknik Sorumlusu Burak Apaydın, “Rabbim hem bizim takımda oynayan, hem de diğer takımlardaki çocukları sakatlıktan beladan korur inşallah. Güzel, centilmence bir sezon geçer. Bu sezon ilk kez tek grupta bir mücadele gerçekleşecek. Bu konu Elazığ gençliği açısından çok önemli. Futbolun bütün gerçekleri de bol antrenman ve bol maç diyor. Maç sayısı arttıkça futbol bilgisi de gelişecektir. Bu anlamda 26 müsabaka oynayacak gençlerin gelişimi adına çok önemli. 26 hafta demek en az 60 antrenman demek. Bu da çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve kondisyonel gelişimine katkı sağlayacak. Bu kararı alan kulüplerimizi kutluyorum. Geçen yıl 90. Dakikada yediğimiz golle BAL’ın dışında kalmıştık. Bu yıl da hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz. Tüm hedefimiz Elazığ futbolunu geleceğe taşımak. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.

SÖNMEZ: “FIRAT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE İLK 8’DE”

Yeni sezonun Elazığ amatörüne hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Şube Müdürü Ercan Sönmez, “Fırat Üniversitesi ilimizin lokomotifi konumunda bir kurum. Yöneticilerimizin inanılmaz bir şekilde katkısını görmekteyiz. Fırat Üniversitesi, üniversite sporları arasında 203 üniversite arasında ilk 8’e girmeyi başarmış ve bir çok üniversiteyi de geride bırakmıştır. Bu başarının olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Sezonun 14 hafta 26 maç olması çok önemli. Bu konuda Elazığ ASKF Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na, Futbol İl Temsilcimiz Mustafa Gür’e ve sistemin bu yönde olması şeklinde oy kullanan diğer 11 kulüp yöneticimize teşekkür ediyoruz. İnşallah Elazığ’da alınan karar hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: “ELAZIĞ SPORUNA UZUN YILLAR HİZMET ETTİK”

Fırat Üniversitesi Sportif Direktörü Doç. Dr. Eyyüp Yıldırım ise, “Fırat Üniversitesi Elazığ sporuna yıllar boyunca hizmet etmiş bir kurum. Geçmiş yıllarda 2. Lig’e kadar çıkarak önemli başarılar elde etmiş bir ekip. Sağ olsun bu yıl da öyle bir girişim yapıldı. Rektör bey, Mustafa İnallı bey desteklerini veriyorlar bize. Fırat Üniversitesi Spor Kulübü’nü layık olduğu yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.