FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DEMİRDAĞ, 'BÖLGESEL KALKINMA ODAKLI MİSYON FARKLILAŞMASI VE İHTİSASLAŞMASI PROJESİ' TOPLANTISINA KATILDI

'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi' kapsamında ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantısı, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DEMİRDAĞ, 'BÖLGESEL KALKINMA ODAKLI MİSYON FARKLILAŞMASI VE İHTİSASLAŞMASI PROJESİ' TOPLANTISINA KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen toplantıya, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar’ın yanı sıra, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Altunhan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, ihtisas üniversitelerinin Rektör yardımcıları, koordinatörler ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantılarının önemine değindi.

Yükseköğretim sisteminde birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Gündoğan," Pilot üniversitelerin yaptığı çalışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da çok önem vermekte. YÖK olarak hedefimiz kalite odaklı bölgesel kalkınma. Kalite odaklı kalkınmayı da Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile sağlayacağız. Pilot üniversitelerimizde ve ürettikleri projelerden beklentimiz yüksek. Bu beklentilerimizi karşılayacak uygulamalar başladı. 2016 yılında beş, 2018 yılında da beş olmak üzere on üniversite ile sürece devam ediyoruz. Bu toplantılarımızın amacı ilk beş üniversitemizin yaptığı çalışmaları görmek, sürece yeni başlamış olan üniversitelerimize tecrübeleri aktararak, varsa sorunlara çözüm bularak yol haritalarını oluşturmaktır."dedi. Toplantı, pilot üniversite rektörlerinin çalışmalar hakkında yaptığı sunumlar ile sona erdi.