Fırat Üniversitesi'nde Eyyüp Yıldırım dönemi

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde, yönetim ve teknik heyet değişikliğine gidildi

Fırat Üniversitesi'nde Eyyüp Yıldırım dönemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden ve 1989’dan bu yana Elazığ sporuna büyük hizmetleri olan Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde yeni sezon öncesi değişim yaşandı. Mustafa İnallı’nın başkanlığı bırakmasının ardından kulüp başkanlığına Doç. Dr. Eyyüp Yıldırım getirildi. Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, yönetim kurulunu ve teknik heyeti kamuoyuna açıkladı.

YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN YAŞANDI?

Takımda yaşanan yönetim değişikliğine değinerek konuşmasına başlayan Başkan Yıldırım, “Fırat Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü olarak geçen yıl BAL Ligi’nde mücadele etmiştik. Bu yıl belirli bir yönetim değişikliğine gidildi. Öncelikle buna bir açıklık getirmek isterim. Her şeyden önce çok büyük emekleri olan Sayın Mustafa İnallı hocama sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu takımı belli bir noktadan alıp belli bir noktaya getiren kişilerden biridir. Buradan tekrardan emeği geçen kişilere teşekkürlerimi sunuyorum. Mustafa İnallı hocamın tamamen kendi isteği doğrultusunda alınmış bir karardır bu istifa kararı. Artık yorulduğunu biraz daha enerjik ve genç, bu kulübü daha ileriye götürebilecek kişilerin önünü açma anlamında kulüp başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Artık kulüp başkanlığıyla ilgili bir görev almak istemediğini belirtti. 31 Ekim’e kadar genel kurulun da yapılması gerekiyordu ve bu genel kurulla birlikte yönetimde değişikliğe gidilmesini istedi. Zaten kendisi istifa eder etmez, dernekler kanununa göre mevcut yönetim düşüyor. Bu kulüp şehrimizin kulübü, bu kulübe kim katkı yapıyorsa ve kim katkı yaptıysa hepsinden Allah razı olsun. Bu dönem içerisinde biz yönetim kurulu olarak yeni bir oluşum içine girdik. 31 Ekim’e kadar yapmamız gereken genel kurulu yapamadık çünkü bu tarz şeyler yasaklanmıştı pandemiden dolayı. Medeni kanunun 125. Maddesi gereğince özel bir izinle genel kurulu yaptık. Yapılan kurul sonucunda kulüp başkanlığını almış oldum” dedi.

“KARMA BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK”

Daha kurumsal bir yapıya dönüşmelerinin ilk hedef olduğunu kaydeden Doç. Dr. Eyyüp Yıldırım, “Herkesin bildiği gibi kurumlar kulüp yönetemez ama sağ olsun sayın rektör ve yardımcıları hem bizde hem de geçmiş yönetimlerde hiçbir zaman desteklerini eksik etmeyecekleri noktasında hemfikiriz. Onlarında desteğini alarak bir yönetim oluşturmak ve bu yönetimi tamamen kurumsal bir yapı içerisinde ve geniş yelpazede görev dağılımı yaparak hizmet alanımızı daha üst seviyeye çıkarma yoluna gittik. Biz bu yönetim kurulunu oluştururken sadece kurum içerisindeki bireylerinden de oluşmasını istemedim. Kurum dışındaki insanların da takıma destek olmasını istedim. Ben karma yönetim oluşturdum” şeklinde konuştu.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Fırat Üniversitesi’nde oluşan yeni yönetim kurulunu açıklayan Yıldırım, “Kulüp Başkanı Doç. Dr. Eyüp Yıldırım, Kulüp 2. Başkanı Tuncay Kırkıl Kütüphane Daire Başkanı, Prof. Dr. Erhan Yılmaz hocamız yönetimimizin bünyesinde, Doç. Dr. Eyüp Nacar, Psikolog olarak Doç. Dr. Atalay Gacar, Doç. Dr. Esat Güzel, Doç. Dr. Gökçe Cerev, Reşit Bulut Hocamız, Hakan Demircan Kardeşimiz, Abdullah Genç Kardeşim, Uğur Celayir kardeşim, Serhat Yığmatepe kardeşim, Ahmet Fethi Yılmaz kardeşimiz, Emrah Yılmaz Kardeşim, Cumali Yeşilkaya Kardeşim. Biz bu memleketin takımıyız ve bu memleket için gayret göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Aramızda görmek istediğiniz farklı kişiler de olabilirdi, bu konuda bazen eleştiriler geliyor ama bu onlara inanmadığımız anlamına gelmiyor. Ben de bu takıma 1989 yılından itibaren hizmet etmiş bir kişiyim. Kişiler her zaman gelip geçicidir. Elimden ne geliyorsa yardım etme konusunda her şeyi yaparım. Bugün ben varım yarın belki farklı bir yönetim olacak. Burası kimseni şahsi bir malı değil. Burası dernekler statüsüne göre yönetilen bir yer. Biz yönetim kurulu olarak, yönetimimizi oluşturduktan sonra hiç vakit kaybetmeden kulübü bir üst noktaya çıkarmak için görev dağılımı nezdinde görevleri inşa etmeye başladık. Sponsorluk noktasında çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

YENİ TEKNİK SORUMLU ERHAN GÜNDÜZ

Takımda yaşanan teknik heyet değişikliğine de değinen Yıldırım, “Burak Apaydın hocamızla çalışıyorduk, yeni dönemde hocalık bazında değil ama sportif direktörlük bazında kendisiyle münasebetim oldu. Ama kendisi kibarca sportif direktörlük yapmak istemediğini söyleyerek kabul etmedi. Bundan sonra ki yaşantısında da başarılar diliyorum. Ama şunu hiçbir zaman birbirine karıştırmayacağım. Kardeşim de arkadaşım da olsa duygusal şekilde ne bir karar alırız ne de uygularız. Mantıklısı neyse yönetim kurulu olarak kararlaştırır ve uygularız. Bundan da kimsenin en ufak bir kaygısı olmasın. Biz yönetim kurulu olarak toplantı yaptık. Takımı çalıştırılması konusunda yeni bir hocayla anlaşma konusunda hemfikir olduk. Bu hocayla da anlaştık. Erhan Gündüz hocamızla yeni sezon için anlaştık. Kendisi A diplomasına sahip. Ümit Özat ve Bayram Bektaş’la çalışmış bir hoca. Yıllarca profesyonel liglerde boy göstermiş bir kardeşimiz. Sürekli yeniliklere açık biri, biz de kendisine inandık ve güvendik. Yardımcı antrenörlüğü için Serdar Atmaca hocamız ile anlaştık. Kendisi de yine Elazığ amatörüne ve gençlerine ön ayak olmuş birisidir. Kaleci antrenörlüğü için geçen sene de bizimle olan Ramazan Kılıç Hocamızla devam edeceğiz. Bunu da kamuoyuna  açıklamak istedik” diye konuştuk.

“ELAZIĞ GENCİNİN ÖZGÜVENSİZLİĞİNİ KIRMAK İSTİYORUZ”

Yıldırım, konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Transfer komitemizi oluşturduk. Görevlendirme nezdinde iç transferde bir iki kişi kaldı görüşemediğimiz. 2 oyuncu dışında kaybımız yok aynı şekilde devam edeceğiz. Geçen yıldan kalan fazlalığımız da yoktu. 11 kişilik grubumuza birkaç kişi daha katmak istiyoruz. Geçen sene eksik gördüğümüz noktalar için görüşmeler yapılıyor. Takımı 15 kişiye çıkardıktan sonra geriye kalan boşlukların tamamını altyapıdan alacağız. Takıma uyum sağlayacak kişileri de bünyemize katarak altyapıdan oyuncuları alarak Elazığ futboluna hizmet etmek istiyoruz. Elazığ gencine olan güvensizliği kırmak istiyoruz. Bu gençlere hizmet etmek istiyoruz. Ben konuşmamı bitirirken şunları söyleyeyim. Biz yönetim kurulunu oluştururken iyi niyetimizle bu takımı bir üst noktaya atma noktasında ve Elazığ’da ki gençlere bir şekilde kendini ispat noktasında ve ne olursa olsun şeffaf, dürüst şekilde bu kulübe hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sayın yönetim kurulu nezdinde bize desteklerini esirgemeyen rektör ve yardımcılarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm benliğimizle çalışacağımıza basın mensupları nezdinde söz veriyoruz.”