FIRAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM UÇAĞI SATIN ALDI

Erol KARA/ Fırat Üniversitesi Sivil havacılık Meslek Yüksekokulu'nda eğitim ve öğretim gören öğrenciler için eğitim uçağı satın alındı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 800 metrelik pist yapımı ve hangar yapımı için çalışmaların yapılacağını belirterek, 2019 yıllında Uçak gövde motor, uçak elektrik elektronik bölümleri açılacağını ifade etti.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM UÇAĞI SATIN ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Sivil havacılık Meslek Yüksekokulu Kesik köprü ve Yazıkonak’ta eğitim gören öğrencilerin pratik eğitim almaları için 170 Bin liraya satın alınan CESNA tipi eğitim uçağı Kesikköprü yerleşkesine getirildi. Uçağın eğitim amaçlı kullanılacağına dikkat çeken Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, öğrencilerin daha iyi eğitim almaları ve yeni açılacak olan insansız hava araçları ve uçak bakım onarım bölümü açılması için çalışmalar başladığını söyledi.

Demirbağ, ”Uçak gövde motor uçak elektrik elektronik bölümlerindeki öğrencilerin teori ile birlikte pratik eğitim almaları için satın alınan uçak ile ilgili Sivil havacılık genel müdürlüğünden gerekli yazışmalar yapıldı.” diye konuştu.

 

KESİKKÖPRÜ F.Ü’NÜN GELECEĞİ OLAN BİR KAMPÜS

Fırat Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Rektör Demirbağ, Malatya yollu üzerinde bulunan Kesik köprü yerleşkesinin Fırat Üniversitesi’nin geleceği olan bir kampüs olduğunu söyledi. Demirbağ, “Önümüzdeki yıl ilahiyat ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin temeli Kesikköprü yerleşkesinde atmayı planlıyoruz. Kesik köprü yerleşkesi Fırat Üniversitesi’nin geleceği olan bir kampüs. İleri yıllarda ikinci üniversite kurulacaksa bunun alt yapısının hazırlamış olacağız. Yeni açılacak Eczacılık ve Hukuk Fakültesi’nin temelini de yine Kesik köprü yerleşkesinin içinde atmayı planlıyoruz. Aynı alana Veteriner ve Hayvan hastanemizi taşımayı düşünüyoruz.” dedi.