FIRAT ÜNİVERSİTESİ,  DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA

ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US. News, 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2019'u açıkladı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ,  DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversiteler Küresel/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar, uluslararası işbirliği gibi 13 kritere göre sıralandı.

2019 sıralamasında 75 ülkeden 1372 yükseköğretim kurumu yer alırken, Fırat Üniversitesi Mühendislik alanında Dünya da 409, Türkiye’de ise 5. sırada yer alarak büyük bir başarı grafiği sergiledi.

US. News, Mühendislik alanıyla ilgili olarak yaptığı araştırmada; sıralamada bulunan bu saygın üniversitelerin, çeşitli mühendislik konularıyla ilgili araştırma üretmede güçlü bir yer tuttuklarını, mühendisliğin bütün alanlarında bu üniversitelerin mühendislik için Türkiye'deki en iyi üniversiteleri olduklarını açıkladı.

Mühendislik sıralamasında 44.7 puanla Türkiye’de Mühendislik alanında 5. sırada yer alan Fırat Üniversitesi ise bu başarısı ile adından söz ettirdi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesinin her alanda başarılı olması noktasında ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirterek, Mühendislik alanında Dünya da 409, Türkiye de ise 5. sırada yer almalarının kendisini mutlu ettiğini, emeği geçen herkesi kutladığını belirtti..