FIRAT TEKNOKENT'E FABLAB AÇILIYOR

Nisa Yılmaz/Fırat Teknokent'in Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinden oluşan bölgede faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı'na başvurduğu 'Fablab ile Tekno girişimler Hızlanıyor' projesi destek almaya hak kazandı.

FIRAT TEKNOKENT'E FABLAB AÇILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklanan başvuru sonuçlarına göre Fırat Teknokent, kendi bünyesindeki 275 metrekarelik bir alana Fablab atölyesi kurmak için gerekli desteği alacak.

Elazığ’ın ve Fırat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin bulunduğu pozisyon ve ihtiyacı göz önünde bulundurularak kurulacak atölyede fiziki alt yapı, dijital üretimin bir parçası olan 3D teknolojileri, gerekli makine, alet, teçhizat, üretim ekipmanları ve idari tüm gereksinimler sağlanacak.

Bu proje ile Fırat Teknokent tüm dünyada ve Türkiye’de hızla yayılan Maker Hareketi’ne katkı sağlayacak.

Bu proje sayesinde, Fırat Teknokent firmalarına, akademisyenlere, girişimcilere ve sanayicilere tasarımlarını hayata geçirirken makine satın almaya ihtiyaç duymadan endüstriyel tasarım, ürün geliştirme, proje hazırlama ve hızlı prototipleme gibi çeşitli hizmetler hayata geçecek.