FIRAT'TAN   BİR BAŞARI DAHA…

FIRAT'TAN   BİR BAŞARI DAHA…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi, bir başarıya daha imza atarak dünya üniversiteleri arasındaki köklü bir eğitim kurumu olduğunu bir kez daha tescilledi.

 Fırat Üniversitesi, mühendislik alanında en iyi küresel üniversiteler sıralamasında dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmeyi bir kez daha başardı.

Üniversite, hemen hemen bütün dünyada ortak kullanılan bir kelimedir. Dünyayı ve bütün insanları kapsayan anlamında "kâinat" veya "evren" manalarına gelen ve bulundukları şehrin lokomotifi olan üniversiteler bulundukları şehrin marka değeridir. Tabi eğer ulusal ya da uluslararası platformda adından bahsettirebiliyorlarsa...

Son yıllarda, üniversitelerin kalitesini belirlemek için uluslararası ve ulusal sıralamalar gibi bazı yaklaşımlar kullanılmaktadır.

Fakat 2012 yılında yayınlanan raporlara göre dünyadaki en iyi 200 üniversite arasına Türkiye’den hiçbir üniversite girememişti.

2018 yılında 1975 yılında kurulan ve bugün 41.224 öğrenci sayısıyla Fırat üniversitesi;  ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US. News, ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri sıralamasında hem ulusal hem de uluslararası arenada gösterdiği arz-ı endamıyla bir kez daha gurur kaynağımız oldu.

Başarılı üniversiteler,  Küresel/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar, uluslararası işbirliği gibi 13 kritere göre sıralandı.

Bu sıralamada 74 ülke içerisinde 1.250 yükseköğretim kurumu arasında listede yer alan 30 Türk üniversitesi arasında Fırat Üniversitesi Mühendislik alanında Dünya’da 400, Türkiye’de ise 5. sırada yer alarak başarı çıtasını yükseltti.

ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US. News, Mühendislik alanıyla ilgili olarak yaptığı araştırmada; sıralamada bulunan bu saygın üniversitelerin, çeşitli mühendislik konularıyla ilgili araştırma üretmede güçlü bir yer tuttuklarını, mühendisliğin bütün alanlarında bu üniversitelerin mühendislik için Türkiye'deki en iyi üniversiteleri olduklarını açıkladı.

Mühendislik sıralamasında 42.2 puanla Türkiye’de Mühendislik alanında 5. sırada yer alan Fırat Üniversitesi ise bu başarısı ile göğsümüzü kabarttı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ın Fırat Üniversitesinin her alanda başarılı olması noktasında ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini bu araştırma sonucuyla da bir kez daha ortaya koydu.

Mühendislik alanında Dünya da 400, Türkiye de ise 5. sırada yer alıyor olmanın şehrimizin marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor olması tüm şehir insanın gurur ve mutluluk kaynağı olmalı. Bu önemli başarıda emeği, katkısı olan tüm mühendislik Fakültesi hoca ve öğrencilerine ve bu başarıyı getirecek katkıyı sunan ve her türlü imkânları seferber eden FÜ Rektörümüz Prof. Dr. Kudbeddin Demirbağ’ı Hakimiyet ailesi olarak bizler de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.