Fırat'ın Yeni Gerdanlığı'nın son segmenti birleştirildi

Fırat'ın Yeni Gerdanlığı'nın son segmenti birleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve Malatya arasındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak yeni köprünün son segmentinin birleşimi yapıldı. Birleşim törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son segmentin birleşim kaynağını yaptı.  

Ulaştırma Bakanı sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Fıratın yeni gerdanlığı Kömürhan Köprüsünün son segmentinin birleşim kaynağını yaptık. Malatya-Elazığ arasında karayolu ulaşımı daha konforlu ve emniyetli gerçekleşecek. Bölgenin kalkınmasına damga vuracak köprü, kendi sınıfında dünyada 4. sırada yer alan bir eser olacak.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise yaptığı açıklamada; “Yollar, köprüler, gönüller inşa ediyoruz. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleri ile tek pilonlu ve orta açıklığı 380 metre olma özelliğiyle dünya literatüründe 4. sırada olan Kömürhan Köprüsü'nün son incelemelerini gerçekleştirdik” dedi.

Köprünün son kaynak törenini gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn Adil Karaismailoğlu Beyefendi ile birlikte Malatya ve Elazığ illerimizi birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü’nde incelemelerde bulunduk. Köprümüzün son kaynak törenini gerçekleştirdik”

Köprünün kısa bir süre sonra halkın kullanımına sunulması bekleniyor.