Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 32'inci yılı kutlandı

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 32. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yemek programı düzenlendi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 32'inci yılı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

ERDEM: BİZLER KOCAMAN BİR AİLENİN PARÇASIYIZ

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, “Cemiyetimiz 32 yıllık koca bir çınar ve hepimiz bu çıranın daha verimli bir şekilde ayakta olması adına çalışan bireyleriz. Bu akşam kurulduğumuz günden itibaren bunu hayata geçirdik bunu hayata geçirdik diye uzun cümleler kurarak sıkmayacağım. Bizler kocaman bir ailenin parçasıyız. Ben özellikle alanında aktif çalışan meslektaşlarımın daha bir kıymetinin bilinmesini istiyorum. Sektörün içinden yetişen biri olarak sektörün sıkıntılarını da emek üreten bireylerin sıkıntılarını son derece iyi bilmekteyim. Herkesin bildiği üzere basın dördüncü kuvvet. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi özgür ve kaliteli basınla eş değerdir” diye konuştu.

 

TOPAL: SAYGILAR DİLİYORUM

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucularından olan Mehmet Topal da, “İbrahim Menengiç Hocamla Kent Radyoda bir 14 dakikalık bir konuşma yaparak Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini bütün bölgeye ve radyonun yayın alanına giren yerlerde herkese anlatmaya çalıştım. Zaten ne anlatacağım ki hep sizlerin bildiğiniz şeyleri anlatacağım. Sayın Başkan’ımız cemiyetimizi anlattı. Sizleri bu gecede sıkmak istemiyorum, hepinize hayırlı akşamlar, saygılar diliyorum” diye ifade etti.

DEMİRDAĞ: BİZİ DOĞRU YÖNE YÖNLENDİRDİĞİ BİR CEMİYET

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, “Gerçekten bugün 32. Yıl dönümünü kutladığımız Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin şimdiye kadar emeği geçen ve bugünlere gelmesini sağlayan bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten basın dördüncü güç, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti kurulduğu günden bugüne çocukluğumuzdan itibaren her yönüyle değişik safhalarda takip ettiğimiz ve okuduğumuz, halen daha biz yöneticilere her yönüyle yaptığımız herhangi bir hata olduğunda çekinmeden bütün cemiyet üyelerinin bize yön verdiği, doğru yöne yönlendirdiği bir cemiyet” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: YÖNÜMÜZÜN BELİRLENMESİNDE ÖNCÜLÜK EDİYORSUNUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu, hangi şartlarda mesleklerini icra etkilerini, nelerle uğraştıklarını ve nelerle karşılaştıklarını çok iyi bilenlerden biriyim. Yıllardır mensubu bulunduğum sivil toplum kuruluşlarında yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı bizleri sık sık gündeme taşıdınız. Şimdi de Rabbim nasip ederse bundan sonraki süreçte Belediye Başkanı olarak sizlerin huzurlarınızdayız. Bilgi en önemli sorumluluktur. Üstlendiğiniz görev gereği bu sorumluluğun kamuoyuna aktarımı da bir o kadar önemli ve değerlidir. Sizler bu nedenle yaptığınız meslek gereği belki de en değerli görevi ifade diyorsunuz. Vatandaşın sesine ses, görüşüne ışık, taleplerine ise köprü görevi üstleniyorsunuz. Bulunduğunuz görevi daha iyi yapabilmeniz adına zaman zaman bizlere puslu oluyor, yönümüzün belirlenmesinde öncülük ediyorsunuz. Topluma fayda sağlayacak her türlü ortamın oluşmasında temel unsur görevi gören bizlere rehberlik ederek daha iyiyi yapma adına önemli bir katkı aracı oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

KALDIRIM: KAMUSAL HASSASİYETİN GETİRDİĞİ ETİK VE İLKELERLE HAREKET ETMESİ SON DERECE ÖNEMLİDİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, “İletişim çağında yaşıyoruz. İletişim kanalarının geliştiği, arttığı çeşitlendiği ve adeta iletişimle, iletişimdeki gelişmelerle artık dünyanın evimize kadar değil, cebimize kadar indiği bir dönemde yaşıyoruz. Burada hem bilginin dolaşımı, haberin dolaşımı hızlandı ve çeşitlendi. Herkesin artık bireysel olarak cebine kadar girmiş durumda. Kamu yönetimi şeffaf ve hesap verebilir duruma gelmiştir. Kamunun etkin çalışması, verimli çalışması, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirirken şeffaf olması, hesap verebilir olması günümüzde en önemli yönetim alanında konuların başında gelen hususlardır. Tabi bunları yerine getirirken en önemli görevde kamu adına hizmet eden, toplum adına hizmet eden, toplum adına hizmet üreten medya kuruluşlarında, basın kuruluşlarında, basın yayın organlarındadır. Onların rolünü, işlevini yerine getirirken ortaya koyacakları etkinlik, performans, çalışma temposu ve duyarlılıkları, hassasiyetleri ve o sorumluluğun, o hassasiyetin, o toplumsal hassasiyetin, kamusal hassasiyetin getirdiği etik ve ilkelerle hareket etmesi son derece önemlidir” dedi.

KALDIRIM: İFTİHAR ETMENİZ GEREKEN BİR GEÇMİŞE, BİR MAZİYE SAHİPSİNİZ

Vali Kaldırım, “Bu hem insanların daha huzurlu, daha mutlu yaşamasını, daha iyi, daha etkin verimli hizmet alması, hem de toplumların, devletlerin, kamunun genel olarak da toaplum hayatının daha sağlıklı, daha etkin, daha verimli işlemesi açısından da son derece önemlidir. Tabi Türkiye tarihine baktığımız zaman sadece bir kamusal hizmeti yerine getiren bir kesim, önemli bir kuvvet olmamış aynı zamanda Osmanlı’nın son döneminden Cumhuriyet’in kuruluşuna, kurtuluş savaşına, oradan terörle mücadeleye ve toplumumuzun karşı karşıya kalmış olduğu değişik badirelerin atlatılmasında ve en sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gerçekten vatanın yanında, milletin yanında, bayrağının yanında, ülkesinin yanında duran, sorumluluk bilinciyle hareket eden önemli bir güö, önemli bir kuvvet, önemli bir kesim olmuştur. Bu açıdan da gerçekten basın camiası olarak, basın mensupları olarak, yazarlar, çizerler olarak iftihar etmeniz gereken bir geçmişe, bir maziye sahipsiniz. Tabi Elazığ’a ayrı bir sayfa açmak lazım. Gerçekten Anadolu’da Elazığ basın tarihinde Anadolu’da temayüz etmiş, öne çıkmış, ön plana çıkmış, her zaman etkin olmuş ve savunduğu değerler, ilkelerle ülkeye, birlik beraberliğe, vatana, millete, bayrağa bakışıyla her zaman ön planda yer almış, müstesna diyebileceğimiz konumunu ibraz etmiş ve bunun hakkını vermiş bir basın camiasıyla, basın tarihiyle karşı karşıyayız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından program meslek hayatında 25 yılını dolduran ve FHGC’ye destek olan gazetecilere verilen ödüllerle sona erdi.