FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİ'NE ÖNEMLİ ZİYARETLER

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetine adeta ziyaretçi akına uğradı.

FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİ'NE ÖNEMLİ ZİYARETLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla birçok kurum kuruluş yetkilisi ve bu konuda duyarlılık gösteren siyasiler FHGC’yi ziyaret ederek, tüm basın mensuplarının bu özel gününü tebrik ettiler. Ziyaretçilerin ortak temennisi basının sorunlarından kurtulması oldu.

YAVEMLİER: GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATAN BASIN MENSUPLARININ BAYRAMINI KUTLUYORUM

Elazığ Fırat EDAŞ Müdürü Murat Yavemlier de bu özel günde FHGC’yi ziyaret edenler arasındaki yerini aldı.

Yavemliler, “Bugün bizler için çok değerli bir gün. Bizlerle beraber gecesini gündüzüne katan, hem ilimizin hem de ülkemizin kültürel, ekonomik ve diğer faaliyetlerin kalkınmasına çok büyük faydaları olan siz değerli gazeteciler ve basın mensuplarının bayramlarını kutluyorum. Bugün yanınızda olmak istedik. Bugünümüzü kutluyoruz. İnşallah daha güzel günler de daha güzel haberlerle, daha güzel faaliyetlerde güzel haberler yapılması dileğiyle tekrardan bugünümüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“BAYRAMI BAYRAM GİBİ GEÇİREMİYORUZ”

Başkan Erdem ise Yavemlier’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün gazeteciler günü bayramı diye adlandırılıyor ama biz isteriz ki bugünle sınırlı kalmasın her gün gazetecilerimizin günü olsun, bayramı olsun. Ama maalesef bayramı bayram gibi geçiremiyoruz. Çünkü bazı sıkıntılar oluyor, aşamıyorum gazeteciler olarak bu da bize sıkıntı veriyor çalışmalarımızda. Ayrıca son zamanlardaki ekonomik krizler de, yerel gazeteleri, televizyonları etkiliyor. Çok sayıda meslektaşımız işsiz kalıyor. İsteriz ki bayramı bayram gibi yaşadığımız günlerimiz olsun. İnşallah ekonomi düzelir, işten çıkarılan arkadaşlarımız iş başı yaparlar. Bu bizi mutlu eder” ifadelerini kullandıktan sonra 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

KAPLAN: ÇAĞDAŞ ÜLKELERİN, MİLLETLERİN VAR OLMA SEBEPLERİNDEN BİRİ DE BASINDIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edenler arasındaydı.

Ziyarette bir konuşma yapan Kaplan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı gününü kutlayarak basın ailesiyle birleşmenin, bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu dile getirdi. Başkan Zeki Kaplan, “Basınımızın sorunları var. Bu sorunların çözümü noktasında çözümlerimiz var. Basınımız Cumhuriyet Halk Partisi düşüncelerini dikkate alır ve kendileri için yararlı olan konuda CHP’ye destek verirse, biz bu sorunların çözümü noktasında elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Her bir basın mensubu arkadaşımızın, emekçisinin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Gazetelerimiz, televizyonlarımız bizim için çok önemlidir. Çünkü çağdaş ülkelerin, milletlerin var olma sebeplerinden biri de basındır. Basın bir ülkenin dördüncü gücüdür, yaptırım gücüdür. Onun için basına çok büyük görevler düşüyor. Tarafsız, net, aktif bir şekilde doğruları bizimle paylaşır ve bizimde söylediğimiz doğruları kamuoyuna yansıtırlarsa hem kendileri açısından hem şehrimiz açısından hem de ülkemizin birlik ve beraberliği açısından çok önem arz eder. Tabi basınımızın ekonomik sorunlardan bir tanesi; iletişim vergileri, gazete kağıt vergileri, yeterli derecede basın yayın kurumunun yeteri kadar para ayıramaması ve gazetelerimizin basın-yayın organlarımızın kapatılması ya da iş gücünün azaltılması bakımından gazetecilerimiz işsiz kalıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu sorunların sona ermesi için bizde elimizden geldiği çabayı harcayacağız. Gönül gönüle el ele bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hem mutlu bir şehir için hem mutlu ve huzuru yerine olan ülke özlemiyle hepinizin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: BASIN %100 BAĞIMSIZ OLMALI

 Elazığ Ortak Akıl Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

 

Ziyaret sırasında Yıldız,  demokrasinin doğru işlemesi adına basının baskılardan uzak olması gerektiğini ve basının kesinlikle % 100 bağımsız olduğunu kaydetti.

Elazığ Ortak Akıl Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, Türk Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği İl Temsilcisi Vedat Demirbağ, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Elazığ Şube Başkanı Dumrul Atilla, FHGC Başkanı Semih Erdem’e nezaket ziyaretinde bulundular. 

Başkan Erdem, bu özel günde ziyarette bulundukları için Yıldız, Demirbağ ve Atila’ya teşekkürlerini sundu.

 “DEMOKRASİNİN DOĞRU İŞLEMESİ ADINA BASKILARDAN UZAK BASINA İHTİYAÇ VAR”

Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan Elazığ Ortak Akıl Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız,”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla FHGC Başkanı  Semih Erdem’i ziyaret etmek ve onun nezdinde tüm meslektaşlarının bu özel gününü kutlamak istedik. Demokrasinin tanımını yaparak sözlerime başlamak istedim. Demokrasi ülkede olup biten her şeyden haberdar olan vatandaşların rejimidir. Yani demokrasinin doğru işlemesinden söz ediyorsanız; çok güçlü,tarafsız ve tüm baskılardan uzak bir basına ihtiyacınız var demektir” diyerek basının doğru bilgi ulaştırmasının ne derece önemli olduğunu vurguladı.

 “DONKİŞOTLUK SİZİN İŞİNİZ”

Sözlerini sürdüren Yıldız, “Basınımız kesinlikle % 100 bağımsız olmalıdır.  Bu vesile ile de sansürlerin kalktığı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramının 111. yıldönümü vesilesi ile sizlerin bayramını kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Allah yardımcınız olsun. İşiniz zor. Donkişotluk sizin vazifesiniz. Kolaylıklar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.