Finalin adı: Gazişehir – BB. Erzurum!

Yarı finalde rakiplerini eleyen Gaziantep ekibi ve BB. Erzurumspor, Süper Lig'e yükselmek için karşı karşıya gelecek

Finalin adı: Gazişehir – BB. Erzurum!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’in Play-Off 2. maçında Erzurumspor, 4-3 kazandığı ilk maçın rövanşında Ümraniyespor’a konuk oldu. Konuk ekip rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Büyükşehir Belediye Erzurumspor finale yükseldi. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

18. dakikada kazanılan kornerde Bahadır soldan ceza sahası içine gönderdi. Appindangoye savunmanın arasından yükselip kafayı vurdu ancak üstten dışarı gönderdi. 

20. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mücahit, uzun mesafeden direkt kaleyi düşündü. Bu pozisyonda kaleci Hakan son anda gole engel oldu. 

34. dakikada ceza sahasına gönderilen ortayı Rangelov kafayla indirdi. Topla buluşan Merthan şutunu çekti ancak savunma son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi. 

57. dakikada gelişen Erzurumspor atağında Hakan Arslan soldan bindirip son çizgiye indi. Bu futbolcunun ortasında arka direkte Burhan Eşer kafayı vurdu, savunmaya çarpan top çizgiyi geçti ve hakem orta noktayı gösterdi. 0-1 

60. dakikada Rangelov’un şutunda savunmadan dönün top Drole’ün önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü. 

67. dakikada Tolga Ünlü’nün sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde yükselen Nobre kafayı vurdu ancak top az farkla auta gitti. 

76. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Drole’ün sert şutunda top savunmadan dönerek yine bu futbolcunun önünde kaldı. Drole tekrar vurdu ancak direğe çarpan top auta gitti. 

85. dakikada Nobre’nin pasıyla topla buluşan Gökhan Karadeniz, ceza sahası içine girip çaprazdan sert vurdu ancak top az farkla auta çıktı. 

88. dakikada Clelton’ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde iyi yükselen Tarık kafayı vurdu ancak top az farkla auta çıktı. 

90. dakikada Nobre’nin pasında topla buluşan Gökhan Karadeniz rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun sert şutunda top az farkla auta çıktı. 

90+2. dakikada kazanılan serbest vuruşta Cleyton sağdan ortaladı. Ceza sahası içinde iyi yükselen Merthan’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1 

90+7. dakikada kazanılan köşe vuruşunu Erzurumsporlu oyuncular paslaşarak kullandı. Son olarak Savage topla buluştu ve ceza sahası dışından sert vurarak takımını tekrar öne geçirdi. 1-2 

 ALTIPARMAK: “İNŞALLAH SÜPER LİGE ÇIKACAĞIZ”

Ümraniyespor’u 2-1 mağlup ederek 2 maç sonunda Spor Toto 1. Lig Play-Off Finali’ne yükselmeyi başaran BŞB Erzurumspor’da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, “İnşallah Süper Lig’e çıkacağız” dedi. Spor Toto 1. Lig Play-Off ilk maçında sahasında Ümraniyespor’u 4-3 mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ikinci maçta rakibini deplasmanda 2-1 yenerek finale yükselmeyi başardı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, “Çok mutluyuz. Çok istediğimiz, arzu ettiğimiz finali yakaladık. Emeği geçen herkese, en büyük emeği olan futbolculara teşekkür ediyorum. Maçın başından sonuna kadar ne istediysek uyguladılar. İlk maçta galip gelmek çok önemliydi. Rakibin özellikle gol atmaya ihtiyacı vardı. Nasıl oynayacaklarını bilerek önlemlerimizi aldık. Çok istediğimiz galibiyeti elde ettik. Bizim için tesadüf olmadı. Bunu çok hak etmiştik. 7-8 haftalık çıkışımızla finali hak etmiştik. Burada 90 kişi de olsa bizimle olan taraftarlarımıza, bütün sevdiklerimize, başkana, personele, herkese finalimiz hayırlı olsun. İnşallah cumartesi günü kutlamanın en büyüğünü yapıp Süper Lig’e çıkan takım olacağız” ifadelerini kullandı. 

 

DİĞER FİNALİST: GAZİŞEHİR!

Spor Toto 1. Lig Play-off yarı final ikinci maçında Boluspor’u 3-1 yenen Gazişehir Gaziantep adını finale yazdıran taraf oldu. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

8. dakikada Poepon’un ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruş az farkla auta gitti. 

13. dakikada Gazişehir Gaziantep’in kullandığı kornerde Boluspor defansı topu ceza sahası dışına gönderdi. Ceza sahası dışında topla buluşan Jefferson’ın sert şutu ağlara gitti. 0-1 

23. dakikada topla birlikte ceza sahası içine giren Umut Meraş’ın sert şutu yan ağlarda kaldı. 

43. dakikada Gazişehir Gaziantep’in geliştirdiği atakta topla buluşan Rodriguez’in ceza sahası içinden sert şutu ağlara gitti. 0-2 

48. dakikada Melih Okutan’ın ceza sahası içinde verdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Göksu Alhas’ın şutunu kaleci Adam kornere çeldi. 

49. dakikada Boluspor defansını çalımlayarak kaleciyle karşı karşıya kalan Rodriguez’in şutu yan direkten auta çıktı. 

56. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Melih’in ceza sahası içine gönderdiği topa gelişine vuran Guido Koçer topu ağlara gönderdi. 1-2 

59. dakikada ceza sahası içinde Akabueze’nin pasında topla buluşan Melih’in şutunda top defansa çarparak kornere çıktı. 

63. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Deliktaş’ın şutu yan direkte auta gitti. 

89. dakikada ceza sahası içinde Renato'nun Tugay Kaçar'a müdahalesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. İtirazlar üzerine VAR'a bakan hakem Ümit Öztürk, kararını geri alarak Tugay Kaçar'a sarı kart gösterdi. 

90+2. dakikada Yusuf Emre Gültekin'in ceza sahası içinde Serdar Deliktaş'a yaptığı müdahalede hakem penaltı noktasını gösterdi. 

90+3. dakikada Özgür Can Özcan'ın kullandığı penaltıda top ağlara gitti. 1-3

MAÇ SONU TAŞ YAĞMURU

Maç sonrası olaylar çıktı. Yaklaşık yarım saat stattan çıkamayan Gazişehir Gaziantepli oyuncular taraftarlar tarafından taş yağmuruna tutuldu. 

Spor Toto 1. Lig Play-off ikinci maçında Gazişehir Gaziantep deplasmanda Boluspor’u 3-1 yenerek Süper Lig yolunda finale kalan takım oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitiren Gazişehir Gaziantepli oyuncular soyunma odasına gittikleri sırada üzerlerine Boluspor taraftarları tarafından yabancı maddeler atıldı. Oyuncular polisin geniş güvenliği altında soyunma odasına girebildi.  Gazişehir Gaziantep’in karşılaşmayı 3-1 kazanması sonrası maç boyunca süren gerginlik bir anda arttı. Sahaya inmeye çalışan taraftarlar polis ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle güçlükle engellendi. Sahaya inemeyen taraftarlar bu kez sahadan çıkamayan Gazişehir Gaziantepli oyuncuları taş yağmuruna tuttu. Jandarma ve polis ekipleri oyuncuları kalkanlarıyla koruyarak olaylardan yara almadan kurtulmalarını sağladı. 

SÖZERİ: “HATASIZA YAKIN OYNADIK”

Gazişehir Gaziantep Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise, “iki ayaklı bir maç oynadık. İlk maçta ifade etmiştim, gol yemeden kazanmak, olamıyorsa 0-0 bitsin. Deplasmanda bir gol bulmak diye düşünmüştük. İlk maç 90 artıda da olsa Webo’nun golüyle 1-0 kazandık. Buraya öyle bir avantajla geldik. Aslında çok büyük avantaj gibi gözükmese de burada en azından 1 gol bulmanın peşindeydik. Onu da çok şükür maçın başında bulduk. Sonra ikinci golü bulduktan sonra rakibin de biraz direncini düşürdük. Dolayısla biraz daha rahat geçmeye başladı maç. Bugün oyuncularım verilen görevleri eksiksiz yaptı. Hatasıza yakın oynadılar. Bir anlık hatamızdan gol yesek de maçtan önce inşallah maçı kazanır, hak eden de finale çıkar demiştim. İki maçta da rakibimizi yendiğimize göre hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, gurur duyuyorum onlarla. Camiamıza hayırlı olsun. Buraya kadar gelen taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Artık yolumuz Bursa’ya gidiyor. Bavullarımızı daha hazırlamamıştık. Başkanımız sağolsun maçtan önce Bursa’nın planlamasını da yapmıştı. Oteli ayarlamıştı. O kadar güveniyordu bize. Biz de onun güvenini boşa çıkarmadığımız için mutluyuz. Boluspor’u da tebrik ediyorum, onlarda iyi mücadele ettiler” şeklinde konuştu. 

Rakip Erzurumspor ile ilgili görüşlerini de açıklayan Sözeri, Erzurumspor da çok gerilerden gelerek onunda hak ederek geldiğini düşünüyorum. Gerçekten çok ciddi performans gösterdiler. İkinci yarının 2 tane flaş takımı Boluspor, Gazişehir Gaziantep ve hatta Erzurumspor’u da koyabiliriz bunun yanına. Üç tane takımdan 2’si final oynayacak. Güzel bir final olacak” dedi. 

FİNAL BURSA’DA

Spor Toto 1. Lig'de önceki gün tamamlanan Play-Off yarı final müsabakaları sonucunda Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor finale yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı final müsabakası 19 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00'de Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak.