'FETÖ, HENÜZ PES ETMİŞ DEĞİL'

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,Hakimiyet Gazetesine yapmış olduğu açıklamada,'' FETÖ'nün henüz pes etmediğini belirterek, FETÖ halen dışarıda. ABD'den mesajlar göndermeye çalışıyor'' dedi.

'FETÖ, HENÜZ PES ETMİŞ DEĞİL'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/ Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Araştırma ve İnceleme Başkanı Ömer Serdar,Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın açıklamalarıyla ilgili soruya,” Bu şekilde ki beyanat varsa bunun üzerine gidip bunu soruşturmak lazım. Yoksa sadece algı oluşturmaya yönelik bir şey varsa ortada bu örgütün işine gelebilecek bir şey. Çünkü soruşturmalar sulanınca bundan en fazla fayda görecek olan örgütün kendisi. Zaten başından beri gerek Mor beyin olayı ile ilgili toplumda ciddi mağduriyetler var, algısı yaratarak   toplumu yetirince germeye çalışıyorlar. Bu bir taktik savaştır. Örgüt henüz pes etmiş değil. Devlet ciddi anlamda mücadele ediyor, bütün halkımızın bilmesi lazım” dedi.

HIZLI KARARLAR ÇIKMAYA BAŞLADI

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Olağanüstü hal komisyonu kurulduğu zaman Hükümetin müracaat merci olarak bu sistemi kurduğunu belirterek, “Komisyon Arşivleme sistemini kurdu, yazışmalarını yaptı. Olağanüstü hal komisyonlarından daha hızlı kararlar çıkmaya başladı.” diye konuştu.

AHİM BU KOMİSYONU ÇOK DİKKATE ALIYOR

Serdar,”Avrupa insan hakları mahkemesi de bu komisyonu etkin bir başvuru olarak öngörüyor. Çünkü onlarda gelip incelemelerini yapmıştı. Dolayısıyla Avrupa insan hakları mahkemesine başvuranların dosyaları iade edilerek bu komisyona gönderildi. Ancak bizim daha öncede dile getirdiğimiz üzere komisyon çalışmalarını yaparken bakanlıklar kendi başlarına iade işlemi yapmamalarının doğru olacağını söyledik. Ben bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da aktardım. Çünkü yanlış bir algıya neden olabilir bu durum.’’dedi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TESPİT ETTİ

Ömer Serdar,’’Birde komisyon iade işlemi yaparken başvurucular hakkında bir gerekçe yazıyor. Özellikle mor beyin olayını bunun dışında tutarak söylüyorum. Mor beyin bir mağduriyet oluşturduğunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tespit etti.Buna ilişkin değil ama bunun dışında ki başvurular komisyonda olan başvuruların kararlarını bakanlıkların kanun hükmünde kararnameyle döndürmemeleri gerekiyor. Çünkü bu dosyaların hepsi komisyonun gündeminde. Kararname sırasında göre bu incelemeyi yapıyorlar. Bu talebimizi de makul görüldü. Bundan sonraki süreçte komisyon gerekçeleri oluşturarak kararları hızlandıracak.’’diye konuştu.

DEVLETİN FETÖ İLE ÇOK CİDDİ MÜCADALESİ VAR

Ömer Serdar, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın FETÖ davalarında borsa kurulmuş Milyon dolarlar dönüyor iddialarına,” Eğer bireysel ahlaksızlıklar varsa, buna bir şey diyemem.Bu tür beyanlarda ve  manipülasyonlarda FETÖ ile mücadeleyi zayıflatmaya yönelik kirletmeye yönelik manipülasyonlar da olabilir. Buna da dikkat etmek gerekir. Hangi gerekçe ile kimler arasında bu tür bir bilgi ulaşmış bilmiyorum. Sanıyorum o da,  Cumhurbaşkanımıza kadar taşıdı.  Ama bunlar bir takım ahlaksızlıklar olarak belki değerlendirilir. Devletin FETÖ ile mücadelesi çok ciddi bir mücadele, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı çok ciddi bir kararlılık, ama bunu istismar edenler varsa sonuçta bunlarda yakayı ele vereceklerdir. Bundan kimsenin endişesi olmasın.’’dedi.

SORUŞTURMAK GEREKİYOR

Serdar,’’Bu adli makamları da zan altında bırakarak FETÖ soruşturmalarını birazda kirletmeye yönelik bir operasyon olarak görüyorum. Benim bu konuda devletin ve hükümetin iradesi,Cumhurbaşkanımızın iradesi ve  bizlerin iradesi adil bir şekilde bu soruşturmaların kirletilmeden yürümesi. Çünkü FETÖ ile mücadele kolay bir mücadele değil. Halen  yeni yeni şeylerle karşılaşıyoruz. Bu şekilde ki beyanat varsa bunun üzerine gidip bunu soruşturmak lazım. Yoksa sadece algı oluşturmaya yönelik bir şey varsa ortada bu örgütün işine gelebilecek bir şey. Çünkü soruşturmalar sulanınca bundan en fazla fayda görecek olan örgütün kendisi. Örgüt henüz pes etmiş değil.FETÖ halen  dışarıda ABD’den mesaj göndermeye çalışıyor. Bunlar Gaybubet evlerinde halen  toplantılar yapıyor. Devlet zaman zaman operasyon yaparak bunları yakalamaya çalışıyor. Ama, karşımızda uzun yıllardır örümcek ağı gibi Devleti kuşatmış bir örgüt var.160 ülkede okullar vasıtasıyla yapılanmış bir örgütle mücadele ettiğimiz gerçeğini unutmamak lazım. Bu açıdan bu konuda Cumhurbaşkanımızın arkasında durmamız lazım. Bu konuda en kararlı en dirayetli Cumhurbaşkanımız. “ dedi.