Fethi GEMUHLUOĞLU Deneme  Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tamer ÖREN - Fethi GEMUHLUOĞLU anısına düzenlenen üniversiteler arası deneme yarışmasında  derece girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Fethi GEMUHLUOĞLU Deneme  Ödülleri Sahiplerini Buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen  2 No’lu Şubesi ve ADEM öğrenci topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen Fethi GEMUHLUOĞLU anısına  düzenlenen “Dostluk ve Vefa” temalı  üniversiteler arası  deneme yarışmasında Elazığ’da ilk üçe giren  yarışmacılar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.   Elazığ Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen  ödül törenine  Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim BAHŞİ, Memur-Sen’e bağlı  sendikaların başkanları ve öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetini okunmasıyla başlayan programda konuşan   Genç Memur-Sen Elazığ İl Başkanı Saim ÇOLAK “Genç Memur-Sen olarak her zaman ilim, irfan, hikmet dolu şuurlu gençliğin yetişmesi için elimizden gelen bütün çalışmaları yapmaktayız. Unutulan bir değer olan ‘dostluk ve vefa’ adına bir farkındalık oluşması için 81 ildeki bütün üniversitelerde  bir deneme yarışması yaptık” dedi.  Yapılan törende konuşan  Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Haluk ARAS ise “ Elazığ’ın Ağın ilçesinin Gemuhlu köyünden İstanbul’a göç etmiş bir ailenin evladı olan Fethi GEMUHLUĞLU’nun 1975 yılında bir dost meclisinde söylemiş olduğu konuşma metninde dostluk ve vefa olarak işlemesi bizim yarışmamızın temel amacıydı. Eğitim Bir-Sen olarak asıl amacımız gençlerimizi kendi öz değerlerimizle buluşturmak, bir araya getirmek ve bu şekil çalışmalar yaparak gençlerimize iyi örnekler sunabilmektir. Bizim temel amacımız budur” diye konuştu.

 

Gençlerin okuma ve düşünme üzerine çalışmaları kendilerine gurur verdiğini söyleyen Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim BAHŞİ “15 Temmuz sürecinden sonra en çok boş bırakılan alanın ihmal edilenlerin gençlik olduğunu gördük. Bu anlamda hem Genç Memur-Sen’imizin hem ADEM topluluğumuzun bu boşluğu dolduracağına inanıyorum. Ülkemizin her alanında, her kesiminde, her yerinde bu tür okumalar, düşünce kulüpleri şeklindeki çalışmalar İnşallah geleceğimizin, gençliğimizin en büyük teminatı olacak ve bu çalışmaları biz her noktada, alanda  Memur-Sen olarak destekliyoruz” diye kaydetti.

Dünyada Müslümanlar olarak şuan büyük bir acı ve sıkıntı yaşadıklarını dile getiren  BAHŞİ “ Yenikapı mitingiyle Filistinli kardeşlerimizle birlikte olduğumuz mesajı bütün dünyaya verildi. Maalesef her yıl ramazan ayında İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşı durmuyor. Ciğerimiz sızlıyor. Bu kanı durduracak, tekrar huzur ve sükûnet İnşallah bu ümmetin eliyle olacak” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından derece giren öğrenciler  ödüllerini verilmesi ve yarışma jürisine plaket takdim edilmesinden sonra program sona erdi.